Linkuri accesibilitate

Cadre medicale anchetate pentru că au refuzat detașarea la Suceava


Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, a făcut plângere penală împotriva a patru cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc care au refuzat detașarea la sSpitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pe perioada instituirii stării de urgenţă la nivel naţional.

Acestea erau detașate la spitalul județean Suceava din data de 1 aprilie.

„La data de 06.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrată plângerea formulată de prefectul Judeţului Suceava cu privire la faptul că un număr de patru cadre medicale angajate la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, nu au respectat obligaţiile legale stabilite prin Ordinul Prefectului Judeţului Suceava nr.196 din 1.04.2020 şi ale prevederilor art.1 alin.2 din Ordinul comandatului acţiunii nr.74534/28.03.2020 privind dispoziţia de detaşare la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pe perioada instituirii stării de urgenţă la nivel naţional. Cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale”, transmite prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Suceava, Cătălin Chiochiu.

O echipă de medici militari, coordonată de generalul Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și de colonelul Daniel Derioiu, directorul spitalului militar de urgență ”Regina Maria”, din Brașov au preluat, din 2 aprilie, conducerea spitalului din Suceava.

La sfârșitul lunii aprilie conducerea spitalului a fost reîncredințată unei echipe civile aleasă de personalul medical.

Suceava a devenit focar de infecție, aproape un sfert din cazurile de contaminare cu coronavirus din România, până la data de 31 martie, fiind depistate la spitalul din Suceava, în urma unor decizii de management greșite. 20 de medici din București și din țară au fost detașați la Suceava câtă vreme la conducerea unității a existat o conducere de medici militari.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG