Linkuri accesibilitate

Medicul militar brașovean Daniel Derioiu, noul director al Spitalului din Suceava


Romania- coronavirus generic

Medicul militar, colonel Daniel Ionuţ Derioiu, a preluat în mod oficial conducerea Spitalului Judeţean Suceava, transmite Monitorul de Suceava.

Colonelul medic Daniel Ionuț Derioiu a fost până acum directorul medical al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov.

Acesta a venit împreună cu o echipă formată din încă trei medici militari.

Joi, urmează să ajungă la Suceava încă 20 de medici, din București și din țară, care vor ajuta cadrele medicale sucevene.

Noua conducere a spitalului Județean Suceava - managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan - și-a dat demisia miercuri seară.

Directorul de îngrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, se află în izolare la domiciliu.

"Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava nu are stocuri de medicamente pentru tratamentul infecțiilor cu virusul SARS- COV- 2, stocurile fiind epuizate la data de 29 martie 2020", scrie în adresa primită de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan pe 31 martie.

Peste 50% dintre cadrele medicale din România infectate cu coronavirus sunt de la Suceava, adică 200 de cadre medicale de la spitalul județean: 45 de medici, 77 de asistenți medicali, 24 de infirmiere, 10 îngrijitoare și 44 de membri ai personalului auxiliar.

Aproape un sfert din cazurile de contaminare cu coronavirus din România, până la data de 31 martie, au fost depistate la Suceava.

30 din cele 82 de decese înregistrate până marți, 31 martie, inclusiv, s-au produs în acest spital.

Situația de la Suceava este rezultatul unor decizii de management greșite ale fostei conduceri a spitalului, înlocuită de cea care și-a dat demisia miercuri seară.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis i-a retras spitalului decorația ”Meritul sanitar” în grad de Cavaler, conferită în urmă cu un an, din cauza „deficiențelor constatate în perioada stării de urgență” provocate de pandemia de COVID-19, „de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior”.

Joi, președintele a făcut cunoscute măsurile luate pentru rezolvarea crizei de la Suceava și a făcut un apel către medici să se întoarcă la spital.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG