Linkuri accesibilitate

Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru Primăria Capitalei


Călin Popescu Tăriceanu

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, în conferința de presă în care și-a anunțat candidatura, că intră în cursa pentru București pentru că „nu există niciun candidat liberal" și este nevoie de un candidat cu „experiență și greutate".

„Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria orașului București. În primul rând, am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal, iar faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. Celălalt candidat important, Gabriela Firea, e social-democrat. Eu cred că electoratul liberal are nevoie de un candidat liberal(...)

Nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu greutate, cu experiență. Experiența politică pe care am acumulat-o ca premier, președinte al Senatului, e bună pentru București. Consider că am o responsabilitate față de colegii mei din partid. Nu e firesc ca generalul să stea numai la birou într-o bătălie””, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a vorbit și despre negocierile cu PSD, dar a arătat că realizarea unei coaliții s-a dovedit imposibilă.

„Aș fi vrut să avem un USL 2024, o alianță largă cu mai multe partide, dar proiectul e nerealizabil, pentru că fiecare partid vrea să își maximizeze reprezentarea", a transmis Tăriceanu.

Liderul ALDE a explicat de ce au eșuat negocierile cu PSD pentru București.

„Discuțiile au vizat și posturile, dar și listele. Dacă am fi obținut ceea ce ne-am imaginat că noi reprezentăm. Adică ALDE e creditat la București cu peste 6%... Nu am avut impresia că reprezentarea pe care o vom obține este suficientă”, a mai spus liderul ALDE.

***

Călin Popescu Tăriceanu va candida pentru funcția de primar general al Capitalei, anunță surse din ALDE citate de G4Media, ca urmare a eșecului în negocierile cu PSD.

Decizia ar fi fost validată deja în interiorul ALDE și va fi anunțată într-o conferință de presă programată pentru ora 12.

Decizia ar veni pe fondul nemulțumirii liderului ALDE că nu a reușit să încheie o alianță electorală cu PSD pentru a își asigura o prezență în viitorul Parlament.

Sondajele plasează ALDE sub pragul electoral de 5%.

De altfel, ALDE a înregistrat 4,11% în martie 2019, scor sub pragul electoral care nu i-a permis intrarea în Parlamentul European.

Candidatura sa ar putea să fure din voturile actualului primar general Gabriela Firea în cursa cu Nicușor Dan pentru un nou mandat. Cu o zi înainte, a mai intrat în competiție și generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar care este sprijinit de formațiunea lui Victor Ponta.

Pe partea dreapta este posibilă o candidatură din partea fostului președinte Traian Băsescu, ca urmare a neprimirii PMP în alianța încheiată de PNL cu USR-PLUS.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG