Linkuri accesibilitate

SUA, Capitoliu |Un polițist a murit după ce un autoturism a forțat o barieră de securitate


SUA/Washington - Un ofițer de poliție a fost ucis, iar altul a fost rănit după ce un autoturism a intrat în bariera de securitate de la Capitoliu, sediul Congresului SUA
SUA/Washington - Un ofițer de poliție a fost ucis, iar altul a fost rănit după ce un autoturism a intrat în bariera de securitate de la Capitoliu, sediul Congresului SUA

Un polițist a murit în atacul de vineri dat asupra Capitolului de un individ care a intrat cu autoturismul în bariera de securitate.

Un ofițer de poliție a fost ucis, iar altul a fost rănit după ce o mașină a intrat în bariera de securitate de la Capitoliul SUA. Vehiculul s-a izbit de un gard de securitate înainte ca șoferul să se arunce asupra celor doi ofițeri cu un cuțit, a spus poliția, citată BBC.

Ofițerii au deschis apoi focul, iar suspectul, care nu a fost identificat, a fost împușcat mortal.

Într-o conferință de presă susținută imediat după incident, șeful interimar al poliției din Washington DC a declarat că atacul nu pare să aibă legătură cu terorismul.

"Cu inima foarte, foarte grea, vă anunț că unul dintre ofițerii noștri a murit din cauza rănilor", a declarat șeful interimar al poliției de la Capitoliu, Yogananda Pittman.

Seful interimar al poliției de la Capitoliu, Yogananda Pittman
Seful interimar al poliției de la Capitoliu, Yogananda Pittman

Circumstanțele exacte ale morții ofițerului nu sunt încă clare.

Poliția a blocat străzile din jurul Capitoliului după ce un autoturism a intrat în ofițerii de poliție
Poliția a blocat străzile din jurul Capitoliului după ce un autoturism a intrat în ofițerii de poliție

UPDATE - Șoferul mașinii este mort, scrie presa americană, în timp ce poliția continuă să susțină că e arestat.

UPDATE - Soldații din Garda Națională, desfășurați la Capitoliu din 6 ianuarie, s-au deplasat rapid, în formație, cu scuturile ridicate, în clădirile de birouri parlamentare.

Membrii Gărzii Naționale
Membrii Gărzii Naționale

Alții au luat poziții lângă punctele de control ale poliției care blochează drumul.

Trupele Gărzii Naționale desfășurate imediat după incident
Trupele Gărzii Naționale desfășurate imediat după incident

***

Capitoliul a fost închis vineri, după ce un șofer a intrat într-o barieră aflată în fața clădirii, rănind doi polițiști, transmite Politico.

Poliția Capitolului a anunțat că suspectul a fost reținut și se află în spital sub pază.

După ce a intrat cu mașina într-o barieră, șoferul a ieșit din vehicul agitând cu cuțit, determinându-i pe ofițerii de poliție de la Capitoliu să-l împuște.

Atât ofițerii răniți, cât și suspectul au fost transportați la un spital din apropiere.

Un elicopter a aterizat lângă Capitoliu și au fost trase mai multe focuri de armă asupra atacatorului.

Clădirea Capitolului SUA și străzile înconjurătoare din Washington DC sunt blocate după ce poliția a avertizat cu privire la o „amenințare externă la adresa securității”, scrie și BBC.

Poliția Capitolului a declarat că un suspect se află în custodie după ce a raportat că cineva a „lovit cu un vehicul” doi ofițeri.

Filmările din zona Capitoliului arată un vehicul care pare să se fi lovit într-o baricadă din jurul complexului.

Ziarele americane scriu că șoferul ar fi mort, poliția spune doar că atacatorul se află în custodia sa.

Capitoliul a fost pe 6 ianuarie luat sub asediu de susținătorii lui Donald Trump, în ziua în care Congresul trebuia să valideze victoria în alegeri a lui Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie. 370 de persoane au fost puse sub acuzare.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG