Linkuri accesibilitate

Carantina de noapte: Deplasările vor fi interzise între orele 23-05


Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a publicat hotărârea 52 prin care sunt introduse noile măsuri restrictive de gestionare a pandemiei de coronavirus.

Astfel, circulația persoanelor va fi interzisă între orele 23 și 5 dimineața. Excepție fac deplasările la serviciu și pentru asistență medicală.

Hotărârea CNSU 52
Hotărârea CNSU 52 cu noile măsuri de carantină

Documentul prevede interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, dar și suspendarea piețelor sau trecerea învățământului în online.

În plus, activitatea magazinelor va fi limitată pentru orele 5-21.

Măștile vor deveni obligatorii la nivel național, indiferent de rata de incidență din respectiva localitatea, și în spații deschise.

Măsurile sunt valabile timp de 30 de zile, urmând a fi revizuite în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Evident că noi dorim să controlăm extinderea, răspândirea pandemiei, dar, în același timp, vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale!", a motivat președintele Iohannis, joi seară, introducerea noilor măsuri.

Joi, autoritățile au anunțat 9.714 noi cazuri de infectare cu coroanvirus după prelucrarea unui număr de 37.685 de teste. Rata de pozitivare este în continuare de peste 25%.

Alte 121 de decese s-au înregistrat în ultima zi, iar numărul pacienților de pe secțiile de terapie intensivă a crescut la 1.014.

Municipiul București a ajuns la o incidență de 4,45 de cazuri de infectare la mia de locuitori. Sălajul (5,77), Timiș (5,48) și Cluj (5,33) au cea mai dificilă situație. 12 județe se află în total în ceea ce este cunoscut drept scenariul roșu. Față de raportarea de miercuri, au depășit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori și județele Bistrița Năsăud și Vâlcea.

XS
SM
MD
LG