Linkuri accesibilitate

Carte recomandată de Radio Europa Liberă România: „Decembrie '89 în 89 de imagini” de Andrei Pandele


Andrei Pandele despre pancarta „Doamna Cornea la Palat cu Dinescu alăturat”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:07 0:00

Andrei Pandele despre pancarta „Doamna Cornea la Palat cu Dinescu alăturat”

Întâlnire cu Horia-Roman Patapievici, Andrei Pandele și Ioan Stanomir despre volumul-document Decembrie '89 în 89 de imagini de Andrei Pandele, marți, 17 decembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Fotografiile arhitectului Andrei Pandele au fixat în memoria noastră, cu forța operelor clasice, imaginea ultimelor decenii ale comunismului românesc. Valoarea deopotrivă estetică și documentară a lucrărilor sale este confirmată de numeroasele expoziții personale din țară și din străinătate.

Recent publicatul album Bucureștiul mutilat este o cronică în imagini a sinistrei opere de demolare a Capitalei, întreprinse în anii ’80.

Volumul Decembrie '89 în 89 de imagini, care apare la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, surprinde toate momentele și punctele fierbinți ale acelor zile, de la baricada de la Piața Romană (21 decembrie) până la Televiziune (22 decembrie) sau Piața Palatului (23 decembrie).

Editura Humanitas vă invită marți, 17 decembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire cu Horia-Roman Patapievici, Andrei Pandele și Ioan Stanomir despre volumul Decembrie '89 în 89 de imagini de Andrei Pandele, o mărturie documentară excepțională, care redă emoția unui moment istoric crucial.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG