Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal: Suspectul Gheorghe Dincă a recunoscut două crime / DIICOT îl acuză și de omor calificat


DIICOT a extins acuzațiile împotriva lui Gheorghe Dincă incluzând și omorul calificat pe lângă celelalte încadrări juridice.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT Craiova, a precizat că la casa lui Dincă au fost găsite, într-un butoi, fragmente de oase calcinate, dinți umani, trei inele, un lanț, o montură de inel - toate cu urme de ardere.

În mașina lui Dincă a fost găsit și un cercel, iar toate bijuteriile au fost recunoscute de mama Alexandrei.

Hosu a mai precizat că expertiza genetică parțială a confirmat profilul genetic al Alexandrei și al lui Gheorghe Dincă la locul crimei.

Conform datelor furnizate de Dincă la interogatoriu, acesta a precizat că a ucis-o pe Alexandra pe 25 iulie, la ora 12, și că a omorât-o când a surprins-o cu telefonul în mână.

În cazul Luizei, dispărută în aprilie, interogatoriul continuă.

Dincă a recunoscut două crime

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, a recunoscut că este autorul a două crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru Mediafax.

Ieri, în fața judecătorilor de la Tribunalul Olt, Dincă spunea că nu le cunoaștea pe fetele dispărute - Alexandra și Luiza, că bijuteriile găsite la el acasă ar fi fost din colecția personală și că nu ar fi fost acasă în perioada incriminată de procurori.

"Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreținere relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului au venit de bună voie", a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă.

„Nu pot să vă furnizez informaţii despre context, s-au recunoscut faptele (cele două crime - n.r.). Este vorba despre datele care se ştiau, nu sunt alte informaţii. Sunt toate datele care au fost furnizate. (...) Nu există alte crime. Nu ştiu ce l-a făcut să recunoască faptele. Ştiu doar că a recunoscut”, a mai spus avocatul, conform News.ro

De asemenea, avocatul lui Dincă a precizat la Antena 3 că acesta le-a furnizat anchetatorilor detalii despre locul unde le-a ucis pe fete, dar că nu poate divulga public aceste detalii.

Apel ignorat de Carmen Dan

Pe 1 iunie anul acesta, Alina Vasile, mama unei fete răpite și omorâtă în urmă cu două decenii a postat pe Facebook un mesaj către Carmen Dan, șefa de atunci a Ministerului de Interne, în care îi cerea să facă uz de funcție și să se ocupe de cazul Luizei Melencu.

Apelul făcut de Alina Vasile de Ziua Copilului a fost distribuit de 3.600 de ori pe rețeaua de socializare și preluat de publicații locale și naționale și de unele televiziuni, dar a rămas fără răspuns, scrie HotNews.ro

Primele teste ADN confirmă prezența Alexandrei în mașina suspectului Dincă

„Sunt foarte trist și supărat și voi lupta cu toată hidra asta nenorocită. S-au găsit probe de ADN care corespund Alexandrei în mașina acestui nenorocit, fire de păr și scociul cu care i-a fost lipită gura. Probleme ADN cu privire la oase sau la ceea ce s-a întâmplat în casa aceea nu știu când vor veni. Probabil diseară, nu știu, așa am înțeles eu, nu cred că durează șapte zile. Faptul că a fost în mașina acestui monstru și probele confirmă asta, e un lucru pe care pe mine mă doare foarte mult. Fire de păr și scotch-ul pus pe gură (s-au găsit – n.r.). S-ar putea în acel scoci să fie și ADN-ul ei și al lui”, a spus Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, la Antena 3.

Inspecția Judiciară analizează scurgeri de informații din dosar

Inspecția Judiciară s-a sesizat în legătură cu divulgarea unor informații confidențiale dintr-un dosar aflat în curs. Poliția a contrazis unele informații prezentate de AMASP.

Reprezentanți ai Inspecției Judiciare au declarat, pentru Mediafax, că vor verifica situația și vor anunța în cursul zilei de luni măsurile luate, în contextul apariției, în spațiul public al scrisorii Asociației pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Ce conține scrisoarea respectivă aflați AICI

Plecată cu un „Făt-Frumos”

Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, a declarat că poliţiştii din comuna Coşoveni i-au spus de mai multe ori că fiica ei este majoră şi ar putea fi plecată cu un iubit, "cu un Făt-Frumos".

Luiza Mihaela Melencu, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat. Mama Luizei a spus că bunicii fetei au început să se îngrijoreze chiar în ziua dispariţiei pentru că adolescenta nu obişnuia să întârzie când pleca de acasă şi răspundea tot timpul la telefon, scrie Agerpres.

"Întâi am mers la Coşoveni. După două luni ne-am dus la DIICOT Craiova, eu am contactat o avocată şi m-am dus personal la Craiova şi apoi DIICOT-ul a preluat cazul. Dânşii au spus că m-am dus cam târziu, în iunie, deja trecuseră două luni şi jumătate de când dispăruse Luiza, de pe 14 aprilie. M-am dus cam târziu, nu ştiam despre ce e vorba, nu cunoşteam procedurile", afirmă ea.

Poliţiştii din Coşoveni ar fi spus că Luiza fiind majoră putea pleca împreună cu "un Făt-Frumos".

VIDEO Cazul Caracal: Filmul complet al protestului din București
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00

O vecină a suspectului a sunat de două ori la 112 să raporteze o activitate dubioasă în aceeași noapte în care Alexandra să apeleze și ea la 112

O vecină din Caracal a lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul dispariției Alexandrei, a sunat la 112 de două ori, la ora 3, apoi la 5 dimineața în noaptea de 25 spre 26 iulie ca să raporteze o activitate suspectă în fața porții acestuia, a confirmat pentru G4Media.ro STS.

Într-o variantă anterioară a informației, corectată de G4Media, apelurile vecinei erau plasate cu o noapte înainte.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG