Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal. Procurorul Cristian Popescu a fost suspendat din funcție de CSM


Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis (…) suspendarea din funcție a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfășurării cercetării disciplinare. Secția a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Secția pentru procurori se va pronunța în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, potrivit comunicatului transmis de CSM.

Propunerea de suspendare a procurorului a venit din partea Inspecției Judiciare, care îl acuză de „neglijență gravă” în serviciu, în condițiile în care există informații contradictorii în privința modului în care a condus ancheta în ziua în care Alexandra ceruse ajutorul.

Procurorul Cristian Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, este acuzat de Poliție și de Inspecția Judiciară că nu le-ar fi permis polițiștilor să percheziție casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00 a zilei de vineri.

În același timp, Mișcarea pentru apărarea procurorilor a anunțat că, pe baza documentelor, descinderea nu ar fi avut loc din cauza polițiștilor, care nu au lucrat de la ora 3.00 la ora 5.30, în zorii zilei.

Vina pentru lipsa de reacție a polițiștilor a fost pusă pe seama lui Popescu încă de vineri seara, când șeful demis al Poliției Române, Ioan Buda, a afirmat, într-o declarație de presă, că polițiștii nu au fost lăsați de procuror să intre în casa presupusului asasin până la ora 6.00 a dimineții, deși aveau deja mandat de la judecătorul de drepturi și libertăți, însă procurorul ar fi invocat faptul că ora 6.00 era înscrisă pe mandat.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG