Linkuri accesibilitate

CCR: Vor fi judecate prioritar doar cauzele în legătură cu starea de urgenţă


ROMANIA- Valer Dorneanu, Cristian Deliorga și Gheorghe Stan, membri CCR

Curtea Constituțională a României a anunțat vineri că va schimba datele de judecată stabilite pentru luna aprilie și prima jumătate a lunii mai, astfel încât să aibă prioritate toate solicitări care vizează măsuri adoptate în legătură cu starea de urgență.

În perioada stării de urgenţă, Curtea Constituţională soluţionează numai cauzele care privesc măsurile adoptate în considerarea stării de urgenţă decretate. În completarea hotărârilor anterioare cu privire la modul de desfăşurare a activităţii Curţii Constituţionale, Plenul Curţii Constituţionale a hotărât ca, în dosarele având ca termen de judecată datele de 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 7 mai şi 14 mai 2020, să se preschimbe termenul de judecată”, a transmis, vineri, CCR, printr-un comunicat de presă.

Termenele vor fi preschimbate astfel:

CCR a precizat că termenul de judecată stabilit pentru data de 20 mai 2020 nu se preschimbă.

„​În această perioadă se va acorda prioritate redactării cu celeritate a deciziilor pronunţate, precum şi întocmirii rapoartelor în cauzele înregistrate pe rolul Curţii Constituţionale, urmând ca după încetarea stării de urgenţă să fie mărit în mod corespunzător numărul şedinţelor de judecată pentru a asigura soluţionarea tuturor cauzelor care nu au putut primi termen de judecată în perioada stării de urgenţă”, a mai transmis CCR.

Curtea Constituțională a avut întreruptă activitatea în luna martie, după adoptarea decretului privind starea de urgență ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Între timp, judecătorii constituționali au fost sesizați privind legile adoptate de PSD referitoare la amânarea ratelor bancare sau a plății utilităților.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG