Linkuri accesibilitate

Ce a înțeles Brăiloiu din refuzul lui Iohannis: “ Probabil nu i-a plăcut costumul meu”


Tit Liviu Brailoiu și Marian Pavel la Comisia juridică din Senat

Respins de Klaus Iohannis la ministerul pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Tit Brăiloiu a declarat pentru Europa Liberă că nu contează ce dorește președinte, iar calea de urmat o să fie restructurarea Guvernului în Parlament.

Senatorul PSD susține într-o declarație pentru Europa Liberă că președintele trebuia să motiveze când a refuzat numele propuse de PSD.

“A spus că cele trei persoane nu au vestimentația, probabil nu i-a plăcut culoarea costumului meu, o să mă duc să îmi cumpăr altul și o să mă numească ministru. Cele trei propuneri au trecut de CEX-ul de săptămâna trecută, trebuie să revenim la o normalitate în România, nu ne putem juca toată ziua cu ce vrea Iohannis sau nu vrea Iohannis. Până la urmă, vrea sau nu vrea, Coaliția de guvernare a format Guvernul”, a afirmat Brăiloiu.

Cam asta este ceea ce a înțeles acesta din sintagma folosită de președinte: ”Persoanele propuse nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa portofoliile”.

Potrivit Brăiloiu nu contează “ce vrea sau nu vrea președintele”. El spune că decizia finală va aparține Parlamentului.

“E mai puțin interesant ce dorește dumnealui, decizional e Parlamentul, nu ce dorește președintele. Dacă altfel nu se poate, se va face așa. A spus că va mai găsi niște căi de tergiversare, niște prostii după părerea mea. Constituția nu îi dă drept de veto președintelui că nu îi plac cele trei persoane”, a fost poziția senatorului refuzat de președintele Iohannis.

El a spus că cea mai bună soluție este un vot în Parlament pentru ca președintele să nu mai poată respingă miniștrii propuși.

Tit Brăiloiu este senator PSD și a fost propunea PSD la ministerul pentru Românii de pretutindeni.

XS
SM
MD
LG