Linkuri accesibilitate

Ce a înțeles Brăiloiu din refuzul lui Iohannis: “ Probabil nu i-a plăcut costumul meu”


Tit Liviu Brailoiu și Marian Pavel la Comisia juridică din Senat
Tit Liviu Brailoiu și Marian Pavel la Comisia juridică din Senat

Respins de Klaus Iohannis la ministerul pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Tit Brăiloiu a declarat pentru Europa Liberă că nu contează ce dorește președinte, iar calea de urmat o să fie restructurarea Guvernului în Parlament.

Senatorul PSD susține într-o declarație pentru Europa Liberă că președintele trebuia să motiveze când a refuzat numele propuse de PSD.

“A spus că cele trei persoane nu au vestimentația, probabil nu i-a plăcut culoarea costumului meu, o să mă duc să îmi cumpăr altul și o să mă numească ministru. Cele trei propuneri au trecut de CEX-ul de săptămâna trecută, trebuie să revenim la o normalitate în România, nu ne putem juca toată ziua cu ce vrea Iohannis sau nu vrea Iohannis. Până la urmă, vrea sau nu vrea, Coaliția de guvernare a format Guvernul”, a afirmat Brăiloiu.

Cam asta este ceea ce a înțeles acesta din sintagma folosită de președinte: ”Persoanele propuse nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa portofoliile”.

Potrivit Brăiloiu nu contează “ce vrea sau nu vrea președintele”. El spune că decizia finală va aparține Parlamentului.

“E mai puțin interesant ce dorește dumnealui, decizional e Parlamentul, nu ce dorește președintele. Dacă altfel nu se poate, se va face așa. A spus că va mai găsi niște căi de tergiversare, niște prostii după părerea mea. Constituția nu îi dă drept de veto președintelui că nu îi plac cele trei persoane”, a fost poziția senatorului refuzat de președintele Iohannis.

El a spus că cea mai bună soluție este un vot în Parlament pentru ca președintele să nu mai poată respingă miniștrii propuși.

Tit Brăiloiu este senator PSD și a fost propunea PSD la ministerul pentru Românii de pretutindeni.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG