Linkuri accesibilitate

Cererea de abţinere a judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu a fost respinsă. CSM decide pe 24 aprilie daca o va suspenda din funcție


Vlad Pascu este acuzat de omor din culpă pentru că a ucis doi tineri, la 2 Mai, după ce a intrat într-un grup cu mașina pe care o conducea sub influența drogurilor.
Vlad Pascu este acuzat de omor din culpă pentru că a ucis doi tineri, la 2 Mai, după ce a intrat într-un grup cu mașina pe care o conducea sub influența drogurilor.

Judecătoria Mangalia a respins cererea judecătoarei Ioanei Ancuța Popovici de abținere în procesul lui Vlad Pascu. Decizia este definitivă. O hotărâre privind suspendarea ei din funcție este așteptată la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 24 aprilie.

Cererea de abţinere a judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost respinsă, vineri, iar decizia instanţei este definitivă, scrie News.ro.

„Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia.

Cererea de abținere a fost formulată de judecătoarea Ioana Ancua Popovici la termenul de joi, 18 aprilie, a dosarului în care Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă în accidentul care a duse la moartea a doi tineri la 2 mai, în august 2023.

Tot joi, judecătoarea a acceptat amânarea procesului aşa cum au cerut familiile victimelor. Următorul termen în acest dosar este pe 9 mai.

Amânarea a fost cerută de avocații familiilor victimelor pentru ca Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să se poată pronunța asupra solicitării Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Motivul invocat pentru suspendare este că, la primul termen al procesului, judecătoarea a întrebat dacă în sala de judecată se află Sebastian Olariu, unul din tinerii uciși în accidentul cauzat de Vlad Pascu în apropiere de localitatea 2 Mai.

În ședința din 17 aprilie, CSM a amânat o decizie privind cererea Inspecției Judiciare de suspendare din funcţie a Ioanei Ancuţa Popoviciu. Cazul va fi discutat din nou de CSM pe 24 aprilie.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie a anului trecut. În august 2023, el a intrat cu maşina pe care o conducea sub influența drogurilor într-un grup de tineri care mergeau de la Vama Veche către 2 Mai.

În urma impactului, o fată şi un băiat au murit, alţi trei tineri au fost răniţi. Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023.

Tânărul de 20 de ani a fost trimis în judecată, în octombrie 2023, și într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), alături de părinții săi, Miruna și Mihai Pascu.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că tânărul s-a drogat încă de când avea 13 ani, când a început să consume inițial droguri de risc, apoi droguri de mare risc.

Tânărul este acuzat pentru deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Miruna Pascu a fost trimisă în judecată pentru influențarea declarațiilor și amenințare, iar Mihai Pascu pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG