Linkuri accesibilitate

Mecanicul trenului care a făcut accidentul din Teleorman, sub control judiciar


Mecanicul are 36 de ani şi este din localitatea Filiaşi.
Mecanicul are 36 de ani şi este din localitatea Filiaşi.

Mecanicul trenului de călători care a făcut luni accidentul din Teleorman după ce trenul pe care-l conducea a lovit o garnitură de marfă în gara din Roșiorii de Vede, a fost reținut joi de polițiști.

În aceeași zi, instanța a decis eliberarea sa și punerea sub control judiciar.

„La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar din data de 13.03.2023, din staţia Roşiori Nord, poliţiştii din cadrul Biroului judeţean Poliţie Transporturi Teleorman au dispus reţinerea suspectului, mecanic de locomotivă al trenului IR 1822, pentru 24 ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, precum şi punerea acestuia în libertate", a transmis IPJ Teleorman pentru Agerpres.

Conform sursei citate, mecanicul are 36 de ani şi este din localitatea Filiaşi.

Un tren de călători al CFR a izbit din spate, duminică noapte, un marfar care transporta autoturisme Ford, în localitatea Roșiorii de Vede din Teleorman. Peste zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar tamponarea celor două trenuri a fost recunoscută târziu de autorități.

Deși reprezentanții CFR nu au precizat inițial că s-ar fi produs o tamponare între două trenuri, ci că trenul de călători ar fi frânat brusc.

De altfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că a activat în cursul nopții planul roșu de intervenție - care presupune suplimentarea echipajelor de intervenție - în urma unui apel 112, dar că accidentul feroviar nu s-a confirmat.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG