Linkuri accesibilitate

China a administrat un miliard de doze de vaccin împotriva Covid-19


Noile focare de Coronavirus i-au convins pe chinezi să se prezinte la centrele de vaccinare.
Noile focare de Coronavirus i-au convins pe chinezi să se prezinte la centrele de vaccinare.

China a trecut pragul de un miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate, conform Comisiei Naționale pentru Sănătate. Doar în China s-au administrat deja 40% din toate dozele de vaccin la nivel global.

De marți până sâmbătă săptămâna aceasta, s-au administrat 100 de milioane de doze de vaccin în China. China nu a publicat datele despre schema de vaccinare - nu se știe câți oameni au o singură doză și câți au schema completă.

Recent, autoritățile au permis vaccinarea minorilor. Ambiția guvernului este de a vaccina complet 40% din populație până la sfârșitul lunii. China dorește să își vaccineze 70% din populație până la sfârșitul anului.

China reușise să oprească răspândirea virusului până de curând, dar noile focare din provinciile Anhui și Liaoning în nord, precum și Guangdong în sud, i-au motivat pe chinezi să se vaccineze în numere fără precedent.

Vaccinarea rămâne încă un efort inegal în China - de unde rezidenții din Beijing și Shanghai sunt vaccinați în proporție de 80, respectiv 50%, în alte provincii proporția este sub 20%.

China desfășoară o campanie de vaccinare puternică, coordonată de la vârful sistemului politic, prin care oamenii de la orașe și sate sunt aduși la vaccin. De asemena, în mai multe magazine și parcuri, le este interzisă intrarea celor nevaccinați.

Chinezii se pot vaccina doar cu vaccinurile chinezești Sinovac și Sinopharm.

XS
SM
MD
LG