Linkuri accesibilitate

Cinci tadjici sunt acuzați în Germania de înființarea unei celule ISIS


Imagine generică

Cinci cetățeni din Tadjikistan, arestați în Germania, sunt acuzați de apartenență la statul islamic, de pregătirea unor acte teroriste și de strângerea de fonduri și recrutarea de potențiali atacatori, a anunțat luni procuratura federală, citată de National Post.

Unul dintre ei, Azizjon B., este suspectat că ar avea legături strânse cu doi lideri ISIS de rang înalt din Afganistan și că operează o rețea online în limba rusă și tadjică pentru a răspândi propaganda daeș, spun anchetatorii germani.

Cei cinci suspecți, care au fost arestați anul trecut, sunt bănuiți că ar face parte dintr-o celulă ISIS înființată în vestul statului Renania de Nord-Westfalia, ai cărei membri au primit instrucțiuni și materiale pentru a construi bombe și care a planificat atacuri în Germania.

În comunicatul dat luni publicității de procurori se spune că cei cinci s-au antrenat la paintball pentru a-și îmbunătăți abilitățile și tactica militară. Unii dintre participanții la aceste sesiuni de instruire se pare că au avut legătură cu islamistul care a ucis patru persoane în atacul terorist de anul trecut, de la Viena.

Procurorii spun că rețeaua a strâns fonduri pentru operațiunile Statului Islamic și a recrutat potențiali militanți, jucând un rol important în radicalizarea unui bărbat care a aruncat în aer un vehicul, în 2017, la Stockholm, ucigând patru persoane și rănind alte 15 persoane.

Poliția daneză a anunțat săptămâna trecută că a arestat 13 indivizi, în timp ce poliția germană a arestat unul, cu toții suspecți de producerea de explozivi și de plănuirea de atacuri teroriste în Danemarca și Germania.

XS
SM
MD
LG