Linkuri accesibilitate

Ciolacu îi cere ministrului Justiției să pregătească hotărârea de guvern pentru alegerile prezidenţiale


Marcel Ciolacu i-a cerut lui Cătălin Predoiu să se pregătească de alegerile prezidențiale.
Marcel Ciolacu i-a cerut lui Cătălin Predoiu să se pregătească de alegerile prezidențiale.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale. Marcel Ciolacu a menționat că va stabili săptămâna viitoare când se va desfăşura primul tur de scrutin, anunță news.ro.

”În urma deciziilor din coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Data alegerile rămâne să fie stabilită.

”Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur”, a mai spus şeful Executivului.

Coaliţia de guvernare a decis, joi, două variante de lucru privind calendarul alegerilor prezidenţiale - primul tur 15 septembrie sau 29 septembrie.

Varianta unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile prezidenţiale nu mai există - fiecare dintre partid a anunţat că va avea propriul candidat. Liberalii au transmis, neoficial, că ar accepta versiunea candidatului comun doar dacă social-democrații l-ar susține pe Nicolae Ciucă.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG