Linkuri accesibilitate

Ciolacu nu știe „cât de profunde au fost” observațiile xenofobe ale lui Solomon la adresa casierului din șaormerie


ROMANIA - Marcel Ciolacu, lider PSD
ROMANIA - Marcel Ciolacu, lider PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu știe „cât de profunde au fost” observațiile xenofobe ale deputatului PSD Adrian Solomon, președinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților și spune că, oricum, decizia va aparține organizației din care face parte Solomon.

„Nu știu cât de profunde au fost. Categoric au greșit. Organizația din care fac parte trebuie să aibă o anumită atitudine”, a spus Ciolacu referindu-se la scandalul produs în urmă cu două nopți într-o șaormerie din Centrul Vechi ai Capitalei, ai cărei protagoniști sunt doi deputați PSD, Irinel Stativă și Adrian Solomon, ultimul, mai vocal, nemulțumit că i s-a atras atenția să poarte mască de protecție în spațiul închis al șaormeriei.

Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul deputatului PSD, Adrian Solomon, care l-a numit, generic, „Mustafa” pe casierul de la șaormeria din Centrul Vechi, după ce acesta i-a cerut să-și pună masca de protecție în spațiul închis al șaormeriei. Mai mult, l-a insultat pe casier și l-a numit, în mod repetat, „panaramă”.

Informația autosesizării CNCD a fost confirmată pentru Europa liberă de președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Dialogul lui Solomon cu polițistul și cu casierul șaormeriei:

„Băi Mustafa (…) ești în România aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (…) Băi, panaramă!”

Solomon a continuat către polițist: ”Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine? Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”.

Adrian Solomon, președinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, protagonist al unui scandal făcut în urmă cu o noapte într-o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei, a fost sancționat de poliție, alături de colegul său, deputatul Irinel Stativă, cu două rânduri de amenzi pentru scandal și refuzul de a purta mască în spațiul închis al șaormeriei.

„În urma analizării imaginilor video, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi i-au sancționat contravențional pe cei doi bărbați și cu amenzi în valoare totală de 4000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor care se aplică în starea de alertă pentru prevenirea și combaterea virusului Covid 19", a transmis marți seară Poliția Capitalei.

Inițial, Solomon și Stativă au fost amendați cu 2.600 de lei pentru „provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public", după ce au făcut scandal în noaptea de luni spre marți într-o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei, insultându-i pe angajații localului dar și pe polițiștii chemați în ajutor de aceștia.

Atitudinea recalcitrantă a celor doi aleși PSD a continuat și după sosirea forțelor de ordine.

În urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, precizează sursa citată.

Suplimentarea amenzilor inițiale a fost făcută după ce poliția a remarcat pe înregistrarea video că cei doi protagoniști ai scandalului nici nu purtau mască de protecție - motivul de la care a pornit întregul scandal.

XS
SM
MD
LG