Linkuri accesibilitate

Ciolacu, despre sumele cheltuite de Dragnea: „Mă iertați, nu știam”


Romania, Liviu Dragnea following a meeting of PSD

Marcel Ciolacu a evitat să comenteze dezvăluirile publicate de Radio Europa Liberă România cu privire la sumele uriașe plătite de PSD din subvenția de la stat pentru închirierea de avioane private, în același timp cu vizitele oficiale făcute de Liviu Dragnea, ca șef al Camerei Deputaților.

  • „Aș vrea foarte mult să vorbim despre prezent și despre viitor. Sunt ferm convins că, dacă s-a încălcat legea, cei care au încălcat legea vor răspunde. Nu fac zid și nu acopăr nicio ilegalitate. Nu cunosc detalii, nu face… chiar vă rog frumos să vă uitați la mine și să… nu m-am interesat de niciun avion și nici nu mă interesează. Am dat dispoziții trezorierului, contabililor, juriștilor să pună la dispoziție ce documente trebuiesc (sic!)”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, întrebat dacă știe despre plățile făcute de PSD pentru trei curse de avion privat care coincideau cu vizitele oficiale ale fostului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Radio Europa Liberă România a scris despre problemele pe care le au social-democrații în a justifica, în fața Curții de Conturi, sumele plătite pentru avioanele private închiriate pentru Liviu Dragnea și echipa lui.

Modul de acțiune al lui Liviu Dragnea se poate observa analizând Raportul Curții de Conturi, documentele oficiale ale Camerei Deputaților și facturile prezentate de PSD.

Astfel, în timp ce Camera Deputaților anunța că toate cheltuielile legate de deplasările externe ale fostului lider PSD erau suportate de instituție, simultan social-democrații încheiau contracte cu o firmă pentru a închiria avioane private de la Țiriac Air.

Toate datele arată că traseul avioanelor închiriate se suprapunea cu vizitele externe ale lui Liviu Dragnea. Pe listă s-au aflat țări precum Israel, Elveția sau Estonia, în care fostul președinte al Camerei Deputaților ajungea mereu în calitatea sa oficială. În acele state, ajungeau însă și aeronavele plătite de PSD cu banii publici.

PSD refuză să spună dacă Liviu Dragnea, prietena sa, consultanți sau alți oficiali social-democrați se aflau în acele avioane private pe care le închiria. Totul este ținut la secret, deși banii folosiți sunt publici.

În momentul decontului pentru sumele cheltuite în 2018, a început să iasă la lumină această coincidență între vizitele externe ale lui Dragnea și contractele încheiate de PSD pentru închirierea de avioane private.

Fiecare sumă cheltuită de un partid parlamentar care primește subvenție de la stat trebuie însoțită de o factură detaliată a serviciilor pentru care s-a efectuat această plată. Peste 96 milioane de lei (aproape 20.5 milioane euro) a primit PSD de la bugetul de stat în 2018, creșterea explozivă a subvenției fiind votată tot de social-democrați care aveau majoritate în Parlament.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG