Linkuri accesibilitate

Ciolacu îl scoate pe Oprișan de pe listă: „Consider nu trebuie să candideze"


Marian Oprișan

Conflictul din PSD privind candidatura lui Marian Oprișan la alegerile parlamentare în fruntea listei pentru Senat de la Vrancea a fost tranșat de Marcel Ciolacu. Liderul PSD a interveni și a invalidat toată lista în ciuda tuturor eforturilor lui Oprișan de a își asigura un post în Parlament.

Listele de la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanşează din nou procedura şi din nou vom lua decizia finală în această seară. Consider că Marian Oprişan nu ar trebui să candideze pentru o funcţie în Parlament, nu este oportun. Este oportun să rămână vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea", a spus Ciolacu la sediul central al PSD după validarea unor noi liste din teritoriu.

După cum relata Europa Liberă de marți, Marian Oprișan a convocat o ședință în Vrancea împreună cu primarii din organizație și a fost desemnat candidat la parlamentare. Mai mult, președintele desemnat în Kiseleff, Angel Tâlvar, a fost exclus din partid de conducerea județeană întrunită ad-hoc.

Peste aceste decizii avea să intervină Marcel Ciolacu care a avut ultimul cuvânt și a respins prezența lui Oprișan în alegerile parlamentare.

Excluderea celui cunoscut ca baronul de Vrancea vine să completeze un efort al PSD de elimina figurile din trecut, în special apropiații lui Dragnea, de pe lista sa la parlamentare.

Se încheie astfel o epocă în care Marian Oprișan a dominat politica din Vrancea. El a fost președinte sau vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea din 1992, iar 11 ani a fost liderul județului, devenit din anii 90 fief al PSD. Acum, acesta a pierdut în premieră alegerile din 27 septembrie și se vede lăsat și în afara Parlamentului în ciuda eforturilor depuse.

Nu se vor mai regăsi în viitorul Parlament nici: Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Andreea Cosma, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae sau Nicolae Moga.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG