Linkuri accesibilitate

Ciolacu, mesaj pentru Teodorovici: Filmele cu Chuck Norris erau în anii '75


Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi la Congresul PSD fără a participa
Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi la Congresul PSD fără a participa

Proaspăt ales președinte al PSD de către Congres, Marcel Ciolacu i-a făcut o invitație contracandidatului său Eugen Teodorovici de a reveni în „echipa PSD".

Invitația a fost însoțită de o ironie în care Ciolacu comparată acțiunile lui Teodorovici împotriva conducerii PSD cu film cu Chuck Norris.

„Îl invit pe Eugen Teodorovici să se alăture echipei și să înțeleagă că o entitate ca PSD depășește jocul singular. Filmele cu Chuck Norris, 'Lupul Singuratic', erau în anii 75", a afirmat Marcel Ciolacu în conferința de presă de după Congresul PSD.

Marcel Ciolacu a fost ales sâmbătă președinte al PSD după ce a primit, alături de echipa sa, 1.310 voturi în cadrul Congresului, în timp ce Eugen Teodorovici, care nici măcar nu a fost prezent, a înregistrat 91 de voturi, iar 49 de voturi au fost nule.

„Cel mai frumos semnal pe care puteam să îl primesc astăzi – în interiorul PSD există democrație", a spus Ciolacu despre voturile primite de Eugen Teodorovici.

Într-o solicitare în instanță, Teodorovici cere să fie recunoscut oficial de Autoritatea Electorală Permanentă și de instituțiile cu atribuții în domeniu drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților.

De asemenea, senatorul PSD mai dorește anularea tuturor deciziilor luate de PSD după preluarea interimară a conducerii de către Marcel Ciolacu și Paul Stănescu și dispunerea de către AEP a unui control privind legalitatea documentelor primite de la PSD după 29 noiembrie.

Eugen Teodorovici nu recunoaște actuala conducere interimară a PSD și afirmă că el ar fi trebui să fie președinte interimar al formațiunii deoarece la congresul din vara lui 2019 a fost ales drept președinte executiv, funcție din care nu a demionat.

El s-a înscris la Congresul de sâmbătă pentru a candida împotriva lui Marcel Ciolacu pentru șefia formațiunii, dar nu a fost prezent la Parlament pentru a își susține candidatura.

Anterior, el a depus și o solicitare, respinsă de Tribunalul București, prin care solicita amânarea Congresului până se pronunță instanța pe solicitarea sa de a fi recunoscut ca singurul membru al conducerii executive PSD.

XS
SM
MD
LG