Linkuri accesibilitate

Ciolacu: PNL începe campania cu un abandon, Firea l-a mai învins o dată pe Dan


Marcel Ciolacu, despre susținerea acordată de PNL candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei
Marcel Ciolacu, despre susținerea acordată de PNL candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Și Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a reacționat față de alegerea făcută de PNL de a susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Ciolacu spune că PNL ar fi început campania electorală cu un abandon pentru că Nicușor Dan a mai fost învins o dată de Gabriela Firea.

„PNL a început cu un abandon campania electorală! Chiar acolo unde se băteau cu pumnii în piept că e miza cea mai importantă pentru ei: în București! După ce au măsurat în sondaje tot felul de candidați de la fostul premier, miniștri, europarlamentari și tot ce au mai găsit prin ogradă, au ajuns la concluzia că tot Gabriela Firea este cea mai bună. Practic, liberalii recunosc public că nici nu știu, nici nu pot, nici n-au cu cine! PS: Gabriela Firea l-a mai învins o dată pe Nicușor Dan. Și sunt convins că, oricâte partide își vor ascunde neputința în spatele său, va mai pierde încă o dată!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

În 2016, când Nicușor Dan a fost învins de Gabriela Firea, acesta a candidat din partea unei formațiuni abia înființate (USB), în iulie 2015, fără nicio altă susținere, iar votul dreptei a fost diseminat între mai mulți candidați, inclusiv al PNL, care era la a patra desemnare, după o serie de bâlbe.

Victoria Gabrielei Firea a fost posibilă tocmai pe fondul lipsei de unitate a candidaților anti-PSD.

Decizia PNL, de susținere a lui Nicușor Dan pentru alegerile din acest an, a fost asumată explicit de liderul Ludovic Orban, tocmai în intenția de a o învinge pe Gabriela Firea și a întrerupe „domnia” PSD la Capitală, prin sacrificarea oricăror orgolii de partid, pentru a uni întreaga dreaptă politică în jurul unui singur candidat.

Ludovic Orban a anunțat joi că PNL face un „sacrificiu” renunțând la desemnarea unui candidat propriu la Capitală doar pentru a putea ”elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD” și a spus că Nicușor Dan are „toate datele” pentru a o face.

  • ”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Dan candidat la Primărie, susținut de PNL, voi susține această propunere în fața PNL București, în fața Biroului Politic. Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective ale PNL: a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și de a asigura o bună guvernare care să asigure o calitate a vieții la nivelul celorlalte capitale europene. PNL face un sacrificiu de a renunța la un candidat propriu și susține un candidat care nu e membru PNL”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Tot joi, organizația PNL București a decis, în unanimitate, susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei iar vineri Biroul Politic al partidului a validat decizia organizației de la Capitală.

Candidatura lui Nicușor Dan este susținută la nivel de principiu și de PMP.

Președintele partidului, Eugen Tomac, a spus că partidul său este dispus să susțină candidatura lui Dan dacă va exista un consens al partidelor de dreapta.

Anterior lui Tomac, fostul președinte Traian Băsescu, fondator și președinte de onoare al PMP, susținuse că singurul candidat capabil să o înfrângă pe Firea ar fi Nicușor Dan, recomandându-le tuturor partidelor de dreapta ”să se strângă în jurul lui”, în contextul în care ultimul sondaj CURS îl plasează chiar pe el printre favoriți, pe locul doi după Gabriela Firea. Joi seară, Băsescu a declarat la Digi 24 că soluția Nicușor Dan ne unește pe toți”.

XS
SM
MD
LG