Linkuri accesibilitate

Ciolacu: PSD va depune o plângere la CNCD împotriva președintelui Iohannis pentru instigare la ură


Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD
Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că partidul pe care îl conduce va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru „instigare la ură pe baza răspândirii de informaţii false”, ca urmare a declarațiilor de miercuri ale șefului statului pe tema proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Totodată, Marcel Ciolacu a solicitat întrunirea comisiilor parlamentare SRI şi SIE şi „să convoace şefii serviciilor pentru a prezenta un raport oficial asupra informaţiilor false enunţate în spaţiul public de preşedintele Iohannis”.

Liderul social-democraților l-a acuzat pe șeful statului că prin acea declarație „a vrut să acopere incompetența Guvernului PNL pe care îl conduce! De asta a avut acea ieșire necontrolată și mincinoasă legată de Ținutul Secuiesc!!! Cer SRI și SIE să dezmintă aceasta minciună grosolană a lui Iohannis”.

Asociația pentru protecția drepturilor minoritare Miko Imre a depus încă de miercuri o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva președintelui Klaus Iohannis pe motiv că a făcut afirmații discriminatorii la adresa etnicilor maghiari.

Președintele Klaus Iohannis a acuzat miercuri că PSD a făcut o înțelegere cu UDMR pentru a trece tacit prin Camera Deputaților proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc: „​în timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor".

Șeful statului a subliniat că nu va accepta un astfel de proiect de lege cât el va fi președinte: „Jo napot kívanok, Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înțelegeri?”

Proiectul de lege, trecut tacit de Camera Deputaților, a fost respins miercuri de Senat, care era cameră decizională.

Citește și

XS
SM
MD
LG