Linkuri accesibilitate

Ciolacu vrea aflarea adevărului în cazul Solomon-Stativă la șaormerie


Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu
Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, vrea aflarea adevărului în cazul celor doi deputați PSD de Vaslui, Adrian Solomon, președinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, și Irinel Stativă, care au provocat un scandal în noaptea de luni spre marți la o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei după ce au refuzat să poarte mască în spațiul închis al șaormeriei.

Întrebat de televiziunea Digi 24 cum comentează comportamentul celor doi deputați, sancționați contravențional de poliție, Marcel Ciolacu a spus: „Să aflăm adevărul”.

Adrian Solomon a devenit celebru după ce a schimbat legea privind educația educație sexuală în școli printr-un artificiu făcut în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, pe care o conduce, asupra unui proiect care nu avea nicio legătură cu educația sexuală în școli prin care a modificat legea educației, abia promulgată de președinte.

Celălalt deputat de Vaslui, Irinel Stativă, nu s-a remarcat până la scandalul nocturn din șaormerie.

Ciolacu a declarat că nu a reușit să vorbească cu cei doi deputați pentru a afla adevărul.

Deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă au fost amendați în noaptea de luni spre marți după ce au refuzat să poarte mască într-un fast-food din centrul Capitalei și au intrat în conflict cu angajații localului, iar apoi, la sosirea polițiștilor, au continuat conflictul și le-au adresat mai multe expresii jignitoare.

În această dimineață, o patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant”, transmit polițiștii, într-un comunicat.

Atitudinea recalcitrantă a celor doi aleși PSD a continuat și după sosirea forțelor de ordine.

În urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, precizează sursa citată.

Nenumiți în comunicatul poliției, cei doi au fost identificați, de Digi24, drept deputații PSD de Vaslui Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă.

Unul dintre ei a fost amendat cu 1.600 de lei, iar celălalt cu 1.000 de lei. Polițiștii nu au deschis dosar penal.

Deputații PSD i-au amenințat pe polițiștii care i-au amendat, spunându-le, potrivit G4Media, printre altele:

„Nu vă meritaţi hainele statului!”,

„Eu vă plătesc salariile!”,

„Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie!”,

„Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!”

„Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală!”

Solomon, un apropiat al lui Marcel Ciolacu, a acuzat Poliția de „abuz”, spunând că „nu este nimic adevărat în comunicatul Poliției”, și că nu a fost amendat, ci doar legitimat.

XS
SM
MD
LG