Linkuri accesibilitate

Cioloș, despre susținerea acordată PNL de Nicușor Dan: Alegătorii vor taxa cum vor crede de cuviinţă


România - Dacian Cioloș, coliderul USR PLUS

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a reacționat miercuri după anunțul primarului general Nicușor Dan, care a spus că va vota PNL la alegerile parlamentare. Cioloș spune că susţinerea faţă de PNL reprezintă o alegere politică şi că pentru alianţă este importantă, în primul rând, aplicarea programului cu care edilul a câştigat la alegerile locale.

„E alegerea lui, o respectăm, e treaba lui, el decide ce vrea să facă cu viitorul lui politic. Pe noi ne interesează ca bucureştenii să fie bine guvernaţi. Şi câtă vreme o să ţină cont de agenda oamenilor şi de programul cu care a câştigat alegerile - pentru care noi l-am susţinut - o să aibă sprijinul nostru. Şi în continuare eu sper să reuşească ca şi (sic!) primar, pentru că asta e important pentru noi acum, să îşi pună în aplicare programul cu care a câştigat primăria, nu şmecheriile astea politice. E treaba lui. Despre cât contează pentru bucureşteni anunţul acesta pe care l-a făcut acum, cu câteva zile înainte de alegeri, asta o să aflăm pe 6 decembrie, când o să numărăm voturile. Dar suntem convinşi că bucureştenii o să aleagă Alianţa USR PLUS, aşa cum au făcut-o şi la locale, de altfel", a declarat Dacian Cioloș pentru Agerpres.


Cioloș a minimalizat impactul declarației edilului de la Capitală și a spus că nu este preocupat de declarații politice, dar că alegătorii vor decide cum tratează „șmecheriile politice și mișcările astea”.

„Vor decide alegătorii, ei vor taxa cum vor crede de cuviinţă astfel de mişcări politice. Cum am spus, pe noi ne interesează - şi când l-am susţinut la Primărie şi acum când ne prezentăm programul de guvernare - pe noi ne interesează să se schimbe lucrurile în bine în România. Şmecheriile politice şi mişcările astea, când iei oameni de la un partid şi îi pui pe listă şi aşa mai departe, o să decidă alegătorii cum tratează ei decizii de genul acesta. Nicuşor Dan are în continuare susţinerea noastră dacă va pune în aplicare programul cu care a câştigat primăria, pentru care l-am susţinut şi noi. (...) La noi tensiunile pot să apară doar dacă nu se respectă ceea ce am convenit, şi anume un program cu care bucureştenii l-au votat. Acesta e important acum. Şi pe aceeaşi logică poţi să mergi în continuare şi pentru guvernare. Avem un program pe care îl prezentăm, oamenii o să voteze duminică. După care, important e să îl punem în aplicare, în funcţie de votul pe care îl primim, asta e important", a mai precizat Cioloş.

După ce a candidat ca independent susținut de PNL și USR-PLUS și a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a anunțat, cu patru zile înainte de alegeri, că susține PNL în alegerile parlamentare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG