Linkuri accesibilitate

Cioloș se bucură că USR susține guvernul liberal și cere PNL un „angajament scris”


Romania - Dacian Ciolos and the union USR Plus, București
Romania - Dacian Ciolos and the union USR Plus, București

Liderul PLUS susține decizia partenerilor de alianță de la USR, de a vota guvernul PNL în Parlament și solicită PNL un angajament scris pentru patru legi, după instalarea guvernului.

„Mă bucur că partenerii noștri de la USR au găsit calea prin care să susțină învestirea unui guvern care promite că își va asuma prioritățile noastre. În felul acesta, răspundem dorinței majorității cetățenilor români de a trimite acasă de urgență guvernarea catastrofală a PSD și de a crea premisele pentru o guvernare mai coerentă, în interesul oamenilor. Susținem toate obiectivele enunțate de partenerii din USR în proiectul de acord discutat cu premierul desemnat Ludovic Orban”, arată Dacian Cioloș, într-o postare pe Facebook

Fostul premier consideră că PNL ar trebui să semneze un „angajament scris”, după ce guvernul va fi instalat, prin care să își asume răspunderea pentru patru legi: alegerea primarilor în două tururi, „fără penali în funcții publice”, desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și abrogarea legii recursului compensatoriu.

„De asemenea, este nevoie ca noul guvern să fie de acord cu negocierea unui calendar clar și realizabil pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Nu în ultimul rând, credem că e util un angajament din partea PNL că va declanșa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea României pentru postul de comisar european”, mai consideră Dacian Cioloș.

USR a anunțat marți că a căzut la înțelegere cu PNL, pentru a vota guvernul lui Ludovic Orban.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG