Linkuri accesibilitate

Circa 22.500 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore


Vama Nădlac 1

Circa 38.500 de persoane au trecut granița României, duminică, iar din acestea aproximativ 22.500 au intrat în țară, transmite, luni, Poliția de Frontieră.

Duminică, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 38.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 18.500 mijloace de transport (din care 10.600 automarfare), arată sursa citată.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.500 persoane cu 10.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 16.000 persoane cu 8.300 mijloace de transport.

„Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt : PTF Nadlac I - 2.862 (din care 1.705 pe jos), PTF Nadlac II - 2.250, PTF Varşand – 494, PTF Bors 462 etc”, menționează Poliția de Frontieră.

Începând de duminică, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, P.T.F. Vărşand-judeţul Arad şi PTF Petea-judeţul Satu Mare.

A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos). Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, precizează Poliția de Frontieră.

Reamintim că sâmbătă și duminică s-a aglomerație în Vama Nădlac I ca urmare a fluxului mare de persoane care voiau să intre în țară ceea e a creat cozi și de 8 ore de așteptare pentru trecerea frontierei.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, duminică dimineaţă se aştepta 480 de minute la intrare în România prin Nădlac I, unde controlul se făcea pe şapte artere, şi 250 de minute la Nădlac II, unde erau deschise şase artere. La ieşirea din ţară, se aştepta 90 de minute la Nădlac I, unde au fost deschise şase artere, şi 30 de minute la Nădlac II, unde se lucrează pe două artere.

Începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

Conform comunicatului Poliției de Frontieră citat anterior, 7.000 de persoane au fost trimise spre izolare/carantină la domiciliu doar dintre cei care au intrat duminică în țară.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 48 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 41 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 70.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.760 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru 12 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG