Linkuri accesibilitate

Premierul Nicolae Ciucă spune că mai mulți miniștri nu vor mai face parte din viitorul cabinet


Nicolae Ciucă (stânga) va fi urmat la șefia guvernului de Marcel Ciolacu (dreapta). În spate este Kelemen Hunor, liderul UDRM - partid care face parte din coaliția de guvernare.
Nicolae Ciucă (stânga) va fi urmat la șefia guvernului de Marcel Ciolacu (dreapta). În spate este Kelemen Hunor, liderul UDRM - partid care face parte din coaliția de guvernare.

Unii dintre actualii miniștri din guvernul României nu vor mai face parte din viitorul executiv odată cu „rotativa guvernamentală”, a anunțat luni premierul Nicolae Ciucă.

Acesta va demisiona la finele acestei luni, locul său urmând a fi luat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, în baza unui protocol de colaborare semnat între social democrați și PNL în 2021.

Prezent la Congresul seniorilor liberali, premierul Nicolae Ciucă a declarat că înțelegerea cu PSD va fi respectată, anunțând totodată că mai mulți miniștri din cabinetul său nu vor mai face parte din cel ce va fi condus de Marcel Ciolacu.

„Cu certitudine vor fi modificări, inclusiv la actualii membri ai cabinetului şi totodată trebuie să menţionez că există, în momentul în care va prelua funcţia de premier domnul preşedinte Ciolacu, decizia dumnealui asupra a ceea ce înseamnă numirea viitorilor…”, a spus Ciucă, citat de Agerpres.

Liderul PNL a mai spus că discuţiile cu privire la rocada guvernamentală vor porni de la respectarea protocolului, dar a precizat că fiind vorba de o coaliţie politică, există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate.

„Pornim discuţiile de la respectarea acestui protocol, aşa am discutat de fiecare dată, toţi liderii de coaliţiei sunt de acord. Sigur, fiind vorba de o coaliţie politică, există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate”, a mai spus premierul.

Acesta a respins întrebările presei care l-a întrebat de posibile variante pentru funcțiile de miniștri, argumentând că nu vrea să speculeze.

„Mai este până pe 26”, a adăugat preşedintele PNL, întrebat dacă va merge în această săptămână la preşedintele Klaus Iohannis cu forma noului Guvern.

PSD și PNL, alături de UDMR, s-au constituit într-o coaliție guvernamentală în 2021, după ce coaliția anterioară, din care făceau parte PNL, USR și UDMR s-a destrămat.

Liberalii și social-democrații iau în calcul inclusiv varianta unei guvenări comune după 2024, când sunt alegeri generale.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG