Linkuri accesibilitate

10.000 de lei pentru patru dintre familiile victimelor de la Piatra Neamț


Piatra Neamt hospital

Patru dintre cele zece familii ale victimelor de la Piatra Neamț vor primi câte zece mii de lei iar medicul Cătălin Denciu a primit titlul de cetățean de onoare al orașului, a decis luni consiliul local. Familiile celorlalte șase victime nu vor primi acești bani pentru că nu locuiesc în Piatra Neamț iar consiliul local nu poate aproba ajutoare financiare pentru familiile acestora.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Andrei Carabelea și a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenţi la şedinţă.

De asemenea, consilierii PSD au propus alocarea de ajutoare financiare și pentru două cadre medicale rănite în incendiu și care locuiesc în Piatra-Neamț dar propunerea nu a fost încă adoptată, dezbaterea ei fiind amânată pentru o ședință viitoare.

Zece pacienţi cu COVID-19 au murit în incendiul produs sâmbătă la secția de terapie intensivă de la spitalul din Piatra Neamț.

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit să-și salveze pacienții, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost transferat la un spital din Belgia.

Sâmbătă, în jurul orei 18.30, unul dintre cele două saloane ale secției ATI de la Spitalul Județean Neamț, unde erau internați în total 16 pacienți intubați în stare gravă, din cauza Covid-19, a fost cuprins de flăcări. Până să intervină cei circa 150 de pompieri și forțe de ordine, stația fiind în apropierea spitalului, nu mai era mare lucru de făcut.

Toți cei opt pacienți ai salonului unde izbucnise incendiul erau deja morți, pe paturile lor de terapie intensivă, care au fost distruse de flăcări. Alți doi pacienți de la ATI, din celălalt salon al secției, aveau să moară la scurt timp, în timp ce așteptau să fie evacuați către Iași, la spitalul modular din Lețcani. Cei care au murit erau persoane în vârstă, afectate grav de Covid-19: șapte bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani.

Medicul Cătălin Denciu, care era de gardă în seara respectivă, a încercat împreună cu două asistente și un alt medic, să salveze oamenii din flăcări. Nu au reușit, pentru că incendiul a fost violent, fiind vorba de stațiile cu oxigen din secția ATI, iar flăcările aprinzându-le combinezoanele de protecție, care li s-au topit.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG