Linkuri accesibilitate

Clotilde Armand demite trei directori de la instituțiile din subordinea primăriei


Clotilde Armand

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat demiterea directorilor de la Administrația Domeniului Public, Poliția Locală și Direcția Investiții.

Edilul a invocat incompetență în exercitarea funcției deținute, lipsă de responsabilitate în cheltuirea banului public, achiziții suspecte și lipsa rezultatelor în beneficiul comunității Sectorului 1 pentru decizia de înlocuire a celor trei directori.

La Poliția Locală, director general era Ionuț Deaconu, la ADP Sector 1 era Alin Vieru, iar Direcția de Investiții era condusă de Cosmin Marius Fodoroiu.

Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local. Incompetența, neglijența și achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție. Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

La Poliția Locală, director general era Ionuț Deaconu, la ADP Sector 1 era Alin Vieru, iar Direcția de Investiții era condusă de Cosmin Marius Fodoroiu.

Directorul general al ADP sector 1, Alin Vieru, a fost trimis in judecată, în martie 2018, de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Dosarul este pe rolul instanței.

"În perioada iunie - iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul subordonatului său Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor în cauza) plata unui procentaj de 10% (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii în favoarea beneficiarului ADP sector 1. Banii respectivi au fost pretinși de inculpat în legătura cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiții a contractului respectiv", se precizează în comunicat.

Conform datelor din dosar, Vieru i-ar fi spus unui complice, în august 2017, că primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el și nici subordonații să nu mai ia mita "o perioadă", potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG