Linkuri accesibilitate

CNSAS: Un candidat al PRO România, dovedit colaborator al Securității


Arhiva dosare fosta Securitate- CNSAS

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a anunțat că în urma verificărilor candidaților din alegerile parlamentare a fost identificată o persoană care este dovedită drept colaborator al Securității.

Este vorba de Samuel Calotă, candidat pe listele pentru Camera Deputaților ale PRO România în județul Teleorman.

El a fost dovedit colaborat printr-un proces câștigat de CNSAS a cărei decizie este publicată în Monitorul Oficial din 2012.

CNSAS arată că s-au derulat procedurile de verificare pentru 6.030 candidați şi s-au procesat datele pentru 5.713 persoane. Dintre aceștia au fost verificați, pentru că îndeplineau criteriile, 2.693 de candidați și singurul depistat a fost Samuel Calotă.

Pentru toți ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, verificările vor continua, conform procedurii legale, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștința opiniei publice, arată CNSAS.

Samuel Calotă s-a mai făcut remarcat în perioada pandemiei. În iunie, Samuel Calotă, pe atunci liderul ALDE Teleorman, a fost audiat la DNA după ce a vândut serviciului de ambulanță Teleorman măști FFP2 cu 60 de lei bucata fără TVA.

Informația de Teleorman a scris că farmacia Centro din Alexandria, care ar fi controlată de Sami Calotă, a vândut Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Teleorman, printre altele, măști FFP2 cu 60 de lei bucata, fără TVA.

Farmacia Centro Invest SRL din Alexandria a vândut Serviciului de Ambulanță Județeană Teleorman 500 de combinezoane cu 43 de lei bucata în valoare totală de 22.500 de lei, 2000 de măști K95-FFP2 cu 60 de lei bucata (fără TVA) în valoare totală de 120.000 de lei, 5.000 de măști simple cu 7 lei bucata în valoare totală de 35.000 de lei, scrie G4Media, care a consultat sistemul electronic de achiziții publice. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Farmacia Centro Invest SRL din Alexandria este deținută de Sorinel Petreaca (46 de ani) și Andrei Leonard Calotă (26 de ani), mai scrie sursa citată.

Samuel Calotă a fost director al Spitalului de Psihiatrie Poroschia din Teleorman, fost consilier în MAI și consilier al deputatului Ică Florică Calotă. Unul din fii săi a fost iubitul Alexandrei Dragnea, fiica fostului lider PSD. Sami Calotă a fost acuzat de Romică Părpălea, denunțător în dosarul Referendumul împotriva lui Liviu Dragnea, că ar fi încercat să-l mituiască cu 100.000 de euro mită ca să-și retragă denunțul, scrie Liber în Teleorman.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG