Linkuri accesibilitate

Coaliția anti-coronavirus. Vedete, companii și ONG-uri donează către sistemul medical


Medicii și spitalele unde se tratează cazurile de Covid-19 primesc ajutor.
Medicii și spitalele unde se tratează cazurile de Covid-19 primesc ajutor.

Mai multe persoane publice, firme și organizații au anunțat că donează bani sau fac demersuri pentru a ajuta autoritățile medicale să facă față eforturilor împotriva pandemiei de Covid-19.

Organizația „Dăruiește Viață”, care a lansat construcția primului spital românesc făcut cu bani donați de cetățeni și companii, a anunțat că se implică în lupta împotriva Covid-19, lansând o campanie de strângere de fonduri care vor fi donate autorităților medicale, pentru „a ajuta personalul medical din prima linie să lupte cu COVID-19”. Oamenii pot dona 2 euro prin SMS, iar banii vor fi folosiți „pentru achiziția de echipamente de protecție, echipamente și aparatură medicală pentru spitalele de boli infecțioase și spitalele de urgență din țară”, a anunțat asociația „Dăruiește Viață”.

Mari companii au anunțat că se alătură efortului organizației. Banca Transilvania a anunțat că donează 300.000 de euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție pentru spitale. De asemenea, Mastercard a anunțat că donează 100.000 de euro pentru cumpărarea de echipamente de prevenție și tratare a Covid-19.

La Sibiu, are loc un efort de strângere de fonduri pentru Spitalul Județean Sibiu. Până acum, pe site-ul maratonsibiu.ro s-au strâns peste 200.000 de lei donați de cetățeni și mai multe firme sau organizații care dau bani și echipamente către spital.

Alte companii au anunțat eforturi pe cont propriu, direcționând bani către spitale. OMV Petrom a anunțat că donează un milion de euro pentru Crucea Roșie din România, pentru a cumpăra echipamente de testare și diagnosticare rapidă a infecției cu noul coronavirus.

De asemenea, firma de cosmetice Avon România a anunțat că donează 1,7 tone de produse de igienă precum săpun lichid sau gel de duș, pentru centrele de carantină din București. Compania va dona bani și pentru achiziția de teste pentru Covid-19, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Paraschiva” din Iași.

Aqua Carpatica a anunțat că donează apă la spitalele de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași. De asemenea, compania va mai dona 50.000 de măști de protecție, 50.000 de mănuşi şi 50.000 de botoşi de protecție pentru personalul medical.

Lanțul de magazine Profi a anunțat că donează 1 milion de lei pentru dotarea secțiilor de Terapie Intensivă din spitale.

Multe alte companii au anunțat donații mai mici pentru spitalele locale din zonele unde activează.

Din lumea sportului, Simona Halep a anunțat că a donat o sumă de bani către autoritățile medicale din București și Constanța, îndemnându-i și pe alții să contribuie la eforturile făcute de medici împotriva pandemiei.

„Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare în asemenea situații, sumă ce va fi direcționată imediat către autoritățile medicale din București și Constanța. Încurajez pe toți cei care pot să sprijine să contribuie și ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Simona Halep, pe Facebook.

Bianca Andreescu, jucătoarea de tenis de origine română, a anunțat și ea că organizează o campanie de strângere de fonduri, scoțând la licitație o rachetă de tenis cu autograful ei. Banii urmează să fie donați către fondul organizației non-profit CDP, pentru a fi folosiți în eforturile împotriva pandemiei.

Și finanțatorul echipei de fotbal FCSB, George Becali, susține că a cumpărat echipamente sanitare, dar și electronice, pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG