Linkuri accesibilitate

Comandantul Spitalului Militar Brașov a preluat conducerea spitalului din Focșani


Imagine generică

O echipă din Ministerul Apărării Naționale condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, a preluat luni managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani.

Din echipă mai fac parte și doctor Bianca Andoni - director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe - ofițer de logistică și locotenent-colonelul Adrian Ceaușu - ofițer de stat major, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni numirea unei conduceri militare și la Spitalul Județean Focșani ca urmare a extinderii numărului de cazuri de coronavirus și a situației cu fostul manager care, infectat cu coronavirus, a părăsit unitatea cu cu laptopul spitalului și „toată documentația”.

„Am luat decizia cu ministrul Apărării să dăm ordin de misiune ca managementul să fie asigurat de cadre medicale militare venite din țară, de la Spitalul Militar Brașov, precum și de aici de la spitalul militar", a afirmat Nelu Tătaru, în timpul unei vizite de lucru în Focșani.

Ministrul Sănătății a trimis o echipă care să efectueze o anchetă la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, pentru că „ancheta epidemiologică a fost scăpată de sub control".

„Vom face verificări la DSP, pentru că a fost o anchetă care a scăpat de sub control. Așa că ancheta epidemiologică va fi reluată pentru fiecare caz confirmat în parte. Pentru fiecare caz de coronavirus vom avea o anchetă epidemiologică nouă", a transmis ministrul.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur, la nivelul judeţului Vrancea, sunt infectate cu coronavirus 31 de cadre medicale de la Spitalul Militar Focşani, un cadru medical de la spitalul din Adjud, iar la Spitalul Judeţean ”Sfântul Pantelimon” Focşani sunt şapte cadre pozitive.

De asemenea, a fost infectat cu coronavirus şi managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă, contact al unei persoane bolnave.

Pe de altă parte, noi cazuri au fost confirmate şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În fiecare dintre cele două instituţii sunt câte două cazuri confirmate.

Potrivit informaţiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Vrancea numără 116 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG