Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru verifică spitalele din Galați și Focșani


Nelu Tătaru, ministru al Sănătății
Nelu Tătaru, ministru al Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va merge, luni, la Focșani și Galați pentru a evalua situația unităților sanitare din aceste localități și a pentru a decide măsurile necesare în aceste cazuri, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Conform sursei citate, la Galați, ministrul Sănătății va vizita, în prima etapă, Căminul de bătrâni „Sf. Ilie”, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și chiar decese.

La spitalul din Focșani ar putea să fie desemnată o conducere militară, după ce fostul director, Constantin Mândrilă, infectat cu coronavirus, a fugit din spital cu laptopul spitalului și „toată documentația”.

Focșaniul este un punct nevralgic, avem o transmitere comunitară extinsă. Dacă e să ne raportăm la tot orașul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, două cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliție, la nivelul Spitalului Județean managerul este confirmat pozitiv, a și plecat din spital - că a plecat cu toată documentația și ce mai avea prin birou este o problemă”​, a spus Nelu Tătaru, duminică, la Digi24.

În replică, Mîndrilă spune că nu a fugit din spital, că s-a autoizolat la domiciliu, într-o locuință închiriată după infectarea cu COVID-19 pentru a-și proteja familia și că nu a furat laptopul spitalului, ci l-a luat pentru a putea lucra în continuare cu personalul din subordine. Acesta spune că prefectul l-a evacuat duminică din autoizolare, cu forța, și că l-a internat în spital la secția de boli infecțioase.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur, la nivelul judeţului Vrancea, sunt infectate cu coronavirus 31 de cadre medicale de la Spitalul Militar Focşani, un cadru medical de la spitalul din Adjud, iar la Spitalul Judeţean ”Sfântul Pantelimon” Focşani sunt şapte cadre pozitive.

XS
SM
MD
LG