Linkuri accesibilitate

Comunicare COVID cu sincope. Premierul cere explicații de la ministrul Voiculescu și Valeriu Gheorghiță


Premierul Cîțu cere oficialilor responsabili cu vaccinarea și testarea să ofere informații publicului. Imagine generică din 2021, după o ședință de Guvern.
Premierul Cîțu cere oficialilor responsabili cu vaccinarea și testarea să ofere informații publicului. Imagine generică din 2021, după o ședință de Guvern.

Premierul susține că a descoperit mai multe probleme în comunicarea legată de campania de vaccinare și testare. El le-a cerut ministrului Voiculescu și lui Valeriu Gheorghiță să explice datele apărute în spațiul public pentru a elimina orice speculație.

Florin Cîțu a precizat că nu are vreo problemă cu informațiile prezentate de ministerul Sănătății în legătură cu campania de vaccinare și testare, dar că sunt alte instituții care au fost deranjate că nu s-a primit avizul pentru publicarea datelor. Șeful Guvernului a cerut celor care au nemulțumiri să își prezinte public poziția.

Surse din Guvern au precizat pentru Europa liberă că serviciile secrete și ministerul Apărării s-au plâns că ministerul Sănătății a luat informațiile din baza de date comună, fără a-i informa despre demersul pe care urmează să îl facă. Aceștia îl acuză pe ministrul Sănătății că nu a cerut avizele necesare pentru publicarea datelor privind centrele de vaccinare.

Se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat din personalul militar persoane care nu trebuiau să se vaccineze. Este un lucru foarte grav. Cei care au publicat datele trebuie să le susțină și să le explice. Dacă există aceste suspiciuni, aștept de la cei care au publicat baza de date să explice”, a fost mesajul premierului Cîțu, care l-a vizat direct pe ministrul Sănătății.

Premierul Cîțu vrea lămurirea suspiciunilor legate de vaccinare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:47 0:00

Vlad Voiculescu a declarat luni că nu există vreo problemă cu publicarea datelor despre testare pe site-ul ministerului Sănătății.

Există anumite îngrijorări din partea unei instituții sau alteia. Nu am nevoie de avize. Ideea că date despre vaccinare, despre numărul de teste, împărțirea pe județe, lucrurile nu ar fi trebuit să fie niciodată secrete, ci publice din ziua 1”, a fost poziția ministrului Sănătății.

Cu toate acestea, Corpul de Control al premierului trebuie să stabilească dacă a existat vreo problemă cu setul de date comunicat de ministerul Sănătății.

Nemulțumirea premierului a vizat și campania de vaccinare din județul Timiș, unde municipiul Timișoara a intrat în carantină. Responsabil pentru campania de vaccinare este doctorul Valeriu Gheorghiță.

Mă surprinde că a trebuit eu să caut și nu au venit specialiștii să caute în platforma de programare că există 20.000 de locuri libere în Timișoara carantinată. Nu am văzut pe nimeni să ia atitudine, să vadă ce s-a întâmplat la Timișoara, aș vrea să văd și eu de ce s-a ajuns la această situație. Am cerut situația în toată țara și erau multe locuri libere. Nu am văzut pe nimeni să informeze”, a afirmat premierul.

Florin Cîțu a completat că așteaptă să i se explice ce s-a întâmplat în cazul județului Timiș:

Premierul Cîțu vrea să afle de ce nu primește mai multe informații despre vaccinarea COVID
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:45 0:00

Incendiul de la Institutul „Matei Balș"

O altă nemulțumire a șefului Guvernului este legată de faptul că ministrul Sănătății a întârziat prezentarea raportului după incendiul de la Institutul „Matei Balș". Premierul a precizat că va face public raportul Corpului de Control al premierului despre Balș.

El i-a reamintit ministrului Voiculescu că așteaptă raportul promis în legătură cu incendiul de la Balș și măsurile luate de Ministerul Sănătății după raportul lăsat moștenire de Nelu Tătaru despre situația din spitale.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG