Linkuri accesibilitate

Conferința lui Nicușor Dan, bruiată, din nou, de mașinile de gunoi ale Sectorului 5


Nicușor Dan, înainte de conferința de presă din prelungirea Ghencea
Nicușor Dan, înainte de conferința de presă din prelungirea Ghencea

Nicușor Dan, candidat susțin de PNL și USR pentru Primăria Capitalei, a avut din nou probleme, joi dimineață, când a vrut să susțină o conferință de presă în strada Progresu din Sectorul 5, despre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General, dar și despre problemele sectorului 5 și Planul Urbanistic Zonal (PUZ).

În timp ce vorbea, mașinile de gunoi ale Primăriei Sectorului 5, inscripționate cu inițialele primarului Daniel Florea, au făcut repetate tururi în jurul locului de desfășurare a conferinței, în timp ce își ambalau motoarele și claxonau puternic, iar la un moment dat o mașină care dezinfectează străzile a trecut și i-a stropit pe jurnaliști.

La fața locului a ajuns și un echipaj de Poliția Locală a Sectorului 5, care i-a reproșat lui Nicușor Dan că blochează carosabilul.

Candidatul PNL-USR a anunțat că va depune plângere.

E o tulburare a liniştii publice, cu concursul poliţiei locale a Sectorului. L-am întrebat de ce nu asigură ordinea publică. Poliţistul nu a dat niciun răspuns. E filonul comunist din PSD. PSD nu acceptă un punct de vedere diferit. Voi face o plângere împotriva primarului Sectorului", a afirmat Nicușor Dan.

Este a doua conferință de presă cu probleme pentru candidatul dreptei împotriva primarului Gabriela Firea după cea din 5 iunie din prelungirea Ghencea când viceprimarul Aurelian Bădulescu a încercat să îl oprească din a vorbi și a vociferat pe tot parcursul conferinței.

Viceprimarul Capitalei a sosit cu un dulap și a încercat să îl împiedice pe candidatul dreptei să vorbească, între cei doi având loc la început și câteva îmbrânceli. În ciuda faptului că Dan i-a solicitat să păstreze distanța de doi metri, Bădulescu a venit în repetate rânduri lângă microfoane pentru a vocifera.

Îmbrânceli între Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu
Îmbrânceli între Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu

XS
SM
MD
LG