Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu pupături la Congres.
Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu pupături la Congres.

Dăncilă, candidat oficial al PSD la președinție: „Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, ceasul a stat demult. Au trecut 5 ani de nimic”

PSD oficializează candidatura premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, într-un Congres extraordinar la care participă și liderul socialiștilor europeni, bulgarul Serghei Stanișev.

PSD a decis anterior să meargă cu un candidat propriu la prezidențiale, refuzând opțiunea unui candidat comun cu ALDE, deși Călin Popescu Tăriceanu este cotat de două ori mai bine decât Viorica Dăncilă în cele mai recente sondaje privind intenția de vot. În cel mai recent sondaj, Dăncilă este cotată cu doar 7,5% din intențiile de vot.

După ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare, Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele PSD, iar drumul către prezidențiale i s-a deschis, conform cutumei că liderul partidului este și nominalizatul pentru președinție.

13:23 24.8.2019

Congresul PSD a luat sfârșit, cei peste 1.000 de delegați din țară ai partidului s-au retras din sală.

Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate candidat al PSD la prezidențiale.
Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate candidat al PSD la prezidențiale.
12:37 24.8.2019

„Sunt inginer și în același timp am fost 8 ani profesor. Sunt soție sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Cred în familie, în muncă și în cinste. Cred în poporul român”, și-a început Viorica Dăncilă discursul.

„Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii. Eu nu mă lupt împotriva nimănui, ci pentru fiecare român”, mai spune Dăncilă.

Cele mai importante declarații ale Vioricăi Dăncilă:

  • Am plecat de la baza partidului. Am lipit afișe, am împărțit pliante, am făcut campanii din ușă în ușă.
  • Asta este esența noastră. Ne readaptăm, luptăm și câștigăm.
  • Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranța primează, iar legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol siguranța oamenilor.
  • Avem nevoie de o modernizare autentică și întreruperea ciclului nesfârșit de reforme și viziuni.
  • Vreau ca nicun român să nu mai fie lăsat în urmă. Luptăm pentru combaterea sărăciei. Creșterea economică nu are sens dacă nu aduce bunăstare pentru toți. Guvernul pe care îl conduc a creat sute de mii de locuri de muncă, a crescut pensiile și salariile minime. Am făcut mai bine pentru otate categoriile. Nu perfect, nu deodată, dar am convingerea că am făcut bine oamenilor.
  • Vreau o Românie respectată în UE. Românii trebuie să țină capul sus în Europa, în lume. Un președinte demn nu merge în UE să dea socoteală altora.
  • Ne punem țara și semenii pe primul loc. Asta vom face și când vom prelua președinția. Avem de dus această luptă în fața unor adversari politici din ce în ce mai interesați să ne vadă îngenuncheați. Suntem conștienți, dar suntem și pregătiți. Nu putem fi înfrânți așa ușor cum cred ei în aroganța lor. Pentru că noi avem ceva ce ei nu au avut niciodată: apropierea de români.
  • Nu am avut niciodată viziunea a două Românii: a noastră și a lor.
  • Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut să stea ascuns o perioadă. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român și a dormit bine noaptea. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după 5 ani, în campanie, este o dovadă de cinism, de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, ceasul a stat demult. Pentru noi ceilalți au trecut 5 ani de nimic.
  • Dacă eram eu președinte înseamnă zero alegere și înțelegere a ce se întâmplă în societate. Pentru că nu înțeleg românii și nu se simt ai lor.
  • Pe mine aroganța nu mă reprezintă, iar disprețul pentru oameni nu l-am simțit niciodată, pentru că de acolo vin. Țin cu poporul român și țin cu țara mea.
  • Sunt singurul candidat care își asumă guvernarea țării. Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine. (este aplaudată cu urale).
  • Suntem o forță. Vom câștiga aceste alegeri. Pentru mai bine, pentru România de mâine, pentru fiecare român! Dumnezeu să ne ajute! Victorie!
  • Alături de voi, voi fi primul președinte femeie al României.

Viorica Dăncilă își invită alături de ea, pe scenă, colegii: „Suntem o echipă”.

12:35 24.8.2019

Procedura de vot pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă a durat câteva secunde și a fost o formalitate, prin ridicarea mâinilor celor din sală.

Pe melodia „Eye of the Tiger”, Mihai Fifor a anunțat rapid că „congresul PSD a decis în unanimitate” să o desemneze candidat pentru alegerile prezidențiale pe Viorica Dăncilă.

12:31 24.8.2019

„Vântul stinge lumânarea, dar intensifică focul. Vrei să fii focul și îți dorești să bată vântul”, a citat ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici dintr-un „gânditor contemporan” care a creat conceptul de „antifragil” (este vorba despre Nassim Nicholas Taleb).

„PSD are toate resursele necesare pentru a câștiga și pentru a deveni mai bun”, a mai spus Teodorovici.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG