Linkuri accesibilitate

Congres PSD: Viorica Dăncilă este prima femeie președinte al PSD / Ea va conduce partidul împreună cu Eugen Teodorovici și Mihai Fifor

4000 de delegați ai PSD au ales președintele partidului, președintele executiv și secretarul general. Congresul a votat și noul statut al PSD și proiectul politic al formațiunii.

Viorica Dăncilă a câștigat detașat votul pentru șefia PSD. La fel a fost și în cazul lui Eugen Teodorovici, noul președinte executiv, și Mihai Fifor, noul secretar general. Vedeți mai jos filmul complet al congresului PSD în text, fotografii și înregistrări video.

11:18 29.6.2019

Codrin Ștefănescu, candidat la funcția de secretar general al PSD: „Ori azi ne desprindem de trecut, ori mergem mai departe și nu uităm de lucrurile bune pe care le-am făcut, nu uităm de colegii noștri la ananghie. Trebuie să nu uităm de cei care au căzut la datorie de-a lungul timpului.”

Ecaterina Andronescu, candidat la președinția PSD: „Viorica Dăncilă este favorizată prin sistemul alegerilor într-un singur tur, dar ne batem până la capăt”.

11:22 29.6.2019

Transmisiune live video de la congresul PSD

11:41 29.6.2019

Deputatul Liviu Pleşoianu a declarat, sâmbătă, înainte de Congresul PSD, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni politice, pentru a avea posibilitatea de a transmite mesajul nemulţumiţilor din partid.

"Am venit să transmit un mesaj, care, în ceea ce mă priveşte, este acelaşi mesaj din ultimii ani. Eu nu mi-am schimbat discursul şi nici nu am de gând să o fac. Astăzi la congres vorbesc doar candidaţii. Era singura modalitate de a vorbi şi am ţinut neapărat ca mesajul oamenilor care ne susţin să se facă auzit astăzi. Aceste alegeri o avantajează pe doamna Dăncilă. Este posibil ca doamna Dăncilă să devină astăzi un preşedinte plin al PSD. Rămâne de văzut cum vor reacţiona oamenii de acasă în cazul în care se întâmplă acest lucru, pentru că eu nu am întâlnit un om până acum care să fie mulţumit de faptul că s-a schimbat complet atitudinea şi mesajul", a afirmat Pleşoianu, citat de Agerpres.

11:44 29.6.2019

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, candidat pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat că dezbaterile de la Congres îi vor aduce în funcţii pe cei mai buni, iar partidul "nu trebuie să se reinventeze, ci să se regăsească".

"Din punctul meu de vedere, oricare dintre colegii care va fi ales este bun pentru funcţia respectivă. Sunt foarte convins că aceste dezbateri vor aduce în funcţii cei mai buni dintre noi în acest moment pentru partid", a spus Daniel Florea, la Digi24.

Deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu a declarat că îi susţine pentru conducerea partidului pe Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Codrin Ştefănescu, adăugând că este un câştig pentru formaţiune faptul că Teodorovici se va reînscrie în cursa pentru alegerea preşedintelui executiv.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG