Linkuri accesibilitate

Congres PSD: Viorica Dăncilă este prima femeie președinte al PSD / Ea va conduce partidul împreună cu Eugen Teodorovici și Mihai Fifor

4000 de delegați ai PSD au ales președintele partidului, președintele executiv și secretarul general. Congresul a votat și noul statut al PSD și proiectul politic al formațiunii.

Viorica Dăncilă a câștigat detașat votul pentru șefia PSD. La fel a fost și în cazul lui Eugen Teodorovici, noul președinte executiv, și Mihai Fifor, noul secretar general. Vedeți mai jos filmul complet al congresului PSD în text, fotografii și înregistrări video.

19:19 29.6.2019

Fotografia de grup

18:48 29.6.2019

În urma rezultatelor de la vot, Daniel Florea, care a candidat pentru funcția de președinte executiv, și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PSD sector 5.

18:34 29.6.2019

Viorica Dăncilă, primul discurs în calitate de președinte al PSD:

  • Vă mulțumesc pentru votul de astăzi, votul mă onorează, dar mă și responsabilizează, știu că va fi complicat, că abia acum încep luptele, dar știu că sunt milioane de români care cred în noi.
  • Când mi s-a propus funcția de prim-ministru, am stat, m-am gândit, am o dublă responsabilitate, de a aduce această țară pe drumul bun, să nu îmi dezamăgesc colegii, am responsabilitatea pentru femeile din țara asta să dovedesc că un prim-ministru femeie foarte fi la fel de bun ca un prim-ministru bărbat.
  • M-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD, îmi dau seama că votul dvs. este strâns legat de speranța, dorința, implicarea tututor pentru a aduce partidul pe primul loc între opțiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuși și că împreună vom lua cele mai bune decizii.
  • PSD este cel mai românesc partid, a pus în primul rând românii și soarta României, suntem partidul care, în același timp, purtăm tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european, suntem partidul cel mai pro-european, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României. Să aveți încredere. Să ne implicăm ca acest partid și această țară să aibă locul care i se cuvine.

Congresul PSD s-a încheiat pe ritmurile melodiei „We are the champions” a formației Queen. După ce a coborât de pe scenă, Dăncilă a făcut o nouă baie de mulțime și a mers să mulțumească organizației PSD Teleorman pentru sprijin.

18:21 29.6.2019

Discursurile câștigătorilor:

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG