Linkuri accesibilitate

Consultările de la Cotroceni se țin în sistem de teleconferință


Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban s-au întâlnit de mai multe ori în ultimele zile
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban s-au întâlnit de mai multe ori în ultimele zile

Cu întreaga întreaga conducere a PNL în izolare și o alertă de infectare cu cornavirus în interiorul Guvernului și al Senatului, președintele Iohannis a decis să mute consultările cu partidele parlamentare în sistem de teleconferință.

„Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să țină consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință", a transmis Administrația Prezidențială.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că liberalii nu vor mai merge la consultările de la Cotroceni, iar întreaga conducere se va retrage în izolare pentru că senatorul Virgil Chițac a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Chițac a intrat în contact direct cu membri ai guvernului, care, la rândul lor, s-au văzut cu președintele Iohannis în ultimele zile.

Consultările sunt programate să înceapă la ora 13 după următorul orar:

  • 13:00 - Partidul Național Liberal (PNL);
  • 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
  • 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Klaus Iohannis a decis să convoace consultările parlamentare după ce, joi, Florin Cîțu a renunțat la mandatul de premier desemnat cu jumătate de oră înainte de plenul Parlamentului.

La capătul consultărilor va fi desemnat, tot astăzi, un premier - al treia oară - pentru învestirea unui Guvern. România nu are mai are guvern cu puteri depline de la 5 februarie.

XS
SM
MD
LG