Linkuri accesibilitate

Toată conducerea PNL în izolare, alertă la Senat și Guvern după ce senatorul Vergil Chițac a fost depistat cu coronavirus


Ludovic Orban se izolează la Vila Lac 1, de protocol
Ludovic Orban se izolează la Vila Lac 1, de protocol

Conducerea PNL se izolează la domiciliu, premierul Ludovic Orban se izolează și el, liberalii nu mai merg la consultările de la Cotroceni, după ce senatorul Vergil Chițac a fost depistat cu coronavirus. Chițac a fost în Belgia la o reuniune a parlamentarilor din NATO, alături de alți senatori.

Senatorul Vergil Chițac a fost depistat cu coronavirus, alături de familia și asistentul personal. El a participat la ședința conducerii liberale de la începutul săptămânii, potrivit informațiilor confirmate oficial de premierul interimar Ludovic Orban.

Chițac a intrat în contact direct cu membri ai guvernului, care, la rândul lor, s-au văzut cu președintele Iohannis în ultimele zile.

Potrivit informațiilor noastre, Chițac a fost într-o vizită în Belgia, între 16 și 19 februarie, la o reuniune pe linie parlamentară a NATO, el fiind președintele delegației Adunării Parlamentare NATO (APNATO), la care au mai participat și alți membri ai legislativului.

Vestea depistării sale a stârnit alertă în rândul colegilor nu doar de la PNL, ci și al senatorilor, care cer, indiferent de partide, testarea rapidă. Echipe de la Direcția de Sănătate Publică se îndreaptă spre Parlament pentru testarea celor

Oficial, Ludovic Orban a anunțat că PNL nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni.

Guvernul își continuă activitatea, a mai spus Orban, iar cei care vor fi testați pozitiv cu Covid 19 vor intra în izolare și vor fi înlocuiți de persoanele mai puțin expuse la virus în administrarea situațiilor urgente.

În cazul apariției și a altori infestări la Parlament se va pune problema cum se vor desfășura audierile de miniștri în cadrul procedurii de formare a noului Cabinet. Orban a sugerat că se pot organiza ședințe și la distanță, pentru că există dotările necesare.

Politicienii își propuseseră ca învestirea noului guvern să fie supusă votului Parlamentului în primele zile ale săptămânii viitoare - care se organizează, în condiții normale prin reunirea celor peste 600 de membri ai legislativului.

Soția lui Chițac este profesoară la Academia Navală din Constanța și a fost depistată, alături de soțul său senator, care este rectorul instituției.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG