Linkuri accesibilitate

Cei care au fost în contact cu femeia din Buzău infectată cu coronavirus, izolați la domiciliu sub supravegherea MAI


Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Autoritățiile au dispus izolarea la domiciliu cu supraveghere din partea Ministerului Afacerilor Interne a trei persoane din județul Buzău care au intrat în contact cu femeia de 73 de ani depistată pozitiv, luni, cu coronavirus.

,,În cazul celor trei contacţi au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie şi trimise către Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti. S-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor", au anunţat reprezentanţii Biroului de presă al Prefecturii Buzău, citați de Agerpres.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național ,,B.P Hașdeu” din Buzău, cu o zi înainte ca măsura închiderii școlilor să intre în vigoare la nivel național, fiind că unul din contacți este elev al unității de învățământ.

Sub coordonarea Direcție de Sănătate Publică Buzău, Inspectoratul Școlar va dispune acum măsuri de dezinfecție la nivelul liceului.

Femeia de 73 de ani ce a fost depistată cu coronavirus s-a întors din localitatea italiană Rimini pe 2 martie. După ce a anunțat că se simte rău și a manifestat simptome specifice infectării cu coronavirus, femeia a fost preluată cu izoleta şi internată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău unde testul a confirmat luni infectarea cu COVID-19.

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în România la 17, dintre acestea cinci persoane fiind declarate vindecate și externate. Ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis, luni, închiderea tuturor școlilor din România între 11 și 22 martie și suspendarea transportului rutier din și spre Italia, începând de miercuri până la sfârșitul lunii. Anterior, autoritățile anunțase și suspendarea tuturor zborilor dinspre și către Italia până pe 23 martie.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG