Linkuri accesibilitate

Contract de 100 de milioane de dolari, pentru calea ferată Aeroport-București


Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a semnat un contract de aroape 400 de milioane de lei, pentru proiecția și execuția liniei ferate care să lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Ea ar urma să fie gata până pe 30 mai 2020.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a semnat marți contractul pentru calea ferată care leagă aeroportul Henri Coandă de Capitală, făcând conexiunea cu Gara de Nord. Contractul, în valoare de 398,16 milioane de lei, fără TVA, are ca termen de execuție finalul lunii mai 2020, iar Cuc a dat asigurări că finanțarea este asigurată, iar constructorul are proiectul gata, pe hârtie.

„Știți foarte bine că se apropie cu paşi rapizi Campionatul EURO 2020. Pentru a desfăşura în bune condiţii acest campionat este nevoie de legătura feroviară dintre Aeroportul Henri Coandă şi Gara de Nord. Constructorul român care a câştigat licitaţia pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi-a asumat să-l finalizeze până la sfârşitul lunii mai 2020, astfel încât să putem asigura legătura feroviară pentru suporterii care vor veni”, a declarat Răzvan Cuc, alături de fostul internațional Gheorghe Popescu, care deține un post de consilier onorific, pentru premierul Viorica Dăncilă.

Popescu se ocupă, din partea Guvernului, de coordonarea activităților legate de campionatul de fotbal EURO 2020 în România. El a declarat că un alt proiect pe care ar trebui să se concentreze atenția Guvernului este Aeroportul Băneasa, care ar trebui să fie gata până pe 30 martie 2020.

Contractul pentru linia ferată Henri Coandă-Gara de Nord a fost câștigat de asocierea româno-germană Arcada Company SA - ISPCF SA – DB Engineering&Consulting GMBH. Proiectul implică aproape 3 kilometri de cale ferată neelectrificată, un viaduct peste DN1, cu o lungime de 1,5 kilometri, trei podețe și o stație de călători, amplasată la terminalul 1 al Aeroportului Henri Coandă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG