Linkuri accesibilitate

Birchall o atacă pe Dăncilă după excluderea din PSD: ”Era în fișa postului să vorbesc despre Justiție, nu despre broșe”


Ana Birchall, fosta șefă al Justiției în cabinetul Dăncilă, a fost exclusă din PSD după ce a votat pentru învestirea cabinetului Orban.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției în cabinetul Dăncilă, a reacționat după ce Viorica Dăncilă a exclus-o din PSD și precizează că în mandatul său a abordat teme legate de justiție pentru că trebuia să explice „nenorocirile” pe care le-a găsit și asaltul asupra sistemului.

Replica Anei Birchall vine după ce fostul premier a justificat excluderea ei din PSD prin faptul că a vorbit despre justiție deși partidul decisese să nu mai fie abordat subiectul.

„Doar nu era să vorbesc despre broșe”, a răspuns Ana Birchall, într-un răspuns postat pe Facebook.

„În „prea marea sa înțelepciune”, ca sa nu spun altfel, pentru a justifica execuția mea din partid, d-na Dăncilă afirma: «După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toții că nu mai discutăm despre justiție, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiție. Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute. Doamna Birchall a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție și acest lucru i-a deranjat pe colegi». «Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie». Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a mai precizat că a respectat votul românilor de la referendum în privința problemelor din justiție, deoarece românii cereau să fie oprit asediul asupra sistemului judiciar.

Birchall îi mai atrage atenția Vioricăi Dăncilă că raportul MCV o critică nu o laudă. Încă o ”minciunică”, scrie aceasta pe Facebook.

”Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, ați fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că ați citit raportul, deși trebuia. Dacă l-ați fi citit, ați fi observat că NU sunteți deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform așteptărilor romanilor, același mandat pe care dvs. îl criticați!”

Ana Birchall a fost exclusă din PSD în urma poziției critice pe care a adoptat-o față de Secția Specială pentru Investigarea Magistraților, poziție care a fost la unison cu aceea a ultimului MCV, rapoartelor Comisiei Europene, Comisiei de la Veneția și GRECO.

„Am decis excluderea din partid a Anei Birchall, a lui Cozmin Gușă și a celor care au votat la moțiunea de cenzură și pentru învestirea guvernului Orban”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, de la începutul acestei săptămâni.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG