Linkuri accesibilitate

COVID-19: Șefa DSP Gorj, demisă. Nu a luat măsurile potrivite, a transmis informații inexacte


Ministrul Sănătății Victor Costache a demis-o pe șefa Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului
Ministrul Sănătății Victor Costache a demis-o pe șefa Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a demis-o vineri pe șefa Direcției de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov chiar în timpul videoconferinței organizate cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din teritoriu.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, transmite Ministerul Sănătății.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a convocat, în această dimineață, o videoconferință de urgență cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19. A fost verificată respectarea procedurilor privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat miercuri seară de ministrul Sănătății, Victor Costache, și de șeful DSU, Raed Arafat, care au susținut o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Pacientul, un bărbat din Gorj, de 25 de ani, a fost internat la spitalul de boli infecțioase „Matei Balș” din Capitală. El s-a aflat în aceeași încăpere cu italianul de 71 de ani, căsătorit cu o româncă, diagnosticat la Rimini cu coronavirus și care și-a petrecut săptămâna trecută în România, unde a avut mai multe întâlniri de afaceri, a participat la o partidă de vânătoare și apoi a mers la restaurant cu mai mulți localnici.

În România, vineri, 182 de persoane erau în carantină, 8231 - monitorizate la domiciliu.

XS
SM
MD
LG