Linkuri accesibilitate

Coronavirus în România: 40 de decese, între care o tânără de 27 de ani


Spitalul Matei Balș
Spitalul Matei Balș

Ultimele două decese au fost anunțate duminică după-amiază. Este vorba despre o tânără de 27 ani din județul Botoșani, care avea diabet zaharat tip I decompensat și despre un bărbatul de 71 de ani din județul Suceava, care a luat contact cu o persoană care a revenit din Austria.rtă.

Până duminică, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire.

XS
SM
MD
LG