Informațiile oficiale din China indică 81 de decese din cauza pneumoniei provocate de coronavirus, fiind raportate și 2.744 de cazuri confirmate, în timp ce în alte 11 state și teritorii au fost înregistrate îmbolnăviri, cele mai multe la cetățeni întorși din zona Wuhan.
Statele Unite și Thailanda au raportat câte 5 cazuri fiecare de îmbolnăviri cu noul coronavirus provenit din China. Australia a confirmat de asemenea, luni, al cincilea caz de pe teritoriul său.
În Malaezia și Singapore sunt înregistrate oficial câte patru cazuri, iar în Coreea de Sud, Taiwan, Japonia și Franța – câte trei cazuri. În Vietnam sunt anunțate două cazuri, iar în Nepal – un caz.
Nu a fost înregistrat niciun deces în afara Chinei.
Ministrul pentru Sănătate din China, Ma Xiaowei, a declarat, pe 26 ianuarie, că țara a intrat într-o „etapă crucială”, deoarece „se pare că această capacitate a virusului de a se răspândi devine din ce în ce mai puternică”.
Între timp, premierul chinez Li Keqiang a vizitat Wuhan, epicentrul focarului, pentru a ''ghida'' eforturile autorităţilor de a combate coronavirusul, potrivit Reuters.
Este prima vizită a unui înalt oficial chinez, de la declanșarea epidemiei, în Wuhan, oraș cu peste 11 milioane de locuitori, care a fost izolat.
Noul virus face parte dintr-o familie numeroasă de coronavirusuri. Unele îmbolnăviri sunt ușoare, altele provoacă simptome de răceală și gripă, inclusiv tuse și febră. În cazuri mai severe, se poate ajunge la pneumonie, care poate fi fatală.
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, duminică seara, că este pe drum spre Beijing pentru a discuta cu oficialii chinezi și cu experții în sănătate despre focarul de coronavirus.
Citește și:
- Virus China. OMS decide că nu este încă o urgență internațională
- Pas crucial pentru un vaccin împotriva coronavirusului din China