Linkuri accesibilitate

Pas crucial pentru un vaccin împotriva coronavirusului din China


Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus din Wuhan a depășit 2.000 de persoane, duminică.
Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus din Wuhan a depășit 2.000 de persoane, duminică.

Cercetătorii din China au reușit să izoleze tulpina noului coronavirus pornit dintr-o piață de animale din Wuhan, acesta fiind un pas esențial pentru crearea unui vaccin împotriva acestui virus.

Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, a făcut anunţul duminică, într-o conferinţă de presă, conform DPA, citat de Agerpres.

Răspândirea virusului se accelerează, iar numărul infecțiilor continuă să crească. Cel mai recent bilanț prezentat duminică de Comisia Națională de Sănătate din China arăta că peste 2.000 de persoane sunt infectate și 56 au murit în China, din cauza afecțiunilor provocate de coronavirus.

Perioada de incubație a coronavirusului variază de la o zi la 14 zile, iar virusul este transmisibil încă din perioada de incubație. Aceasta este o diferență față de SARS, un coronavirus care a plecat tot din China și care a ucis aproape 800 de persoane în toată lumea, în perioada 2002-2003, conform Reuters.

Autoritățile chineze continuă să ia măsuri de izolare asupra transporturilor, într-o perioadă în care China sărbătorește Anul Nou, iar chinezii călătoreau intens în toată lumea.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG