Linkuri accesibilitate

Coronavirus. 910 decese și peste 40.000 de cazuri. Chinezii reîncep munca


Cel mai mare număr de decese anunțat până acum într-o singură zi: 97.

Autoritățile din China au anunțat decesul a 97 de persoane într-o singură zi din cauza infecției cu noul coronavirus, bilanțul a ajuns la 908 decese în China și două în Hong Kong și Filipine, numărul îmbolnăvirilor depășind 40.000. Vacanța de Anul nou chinezesc s-a încheiat, iar chinezii încep să se întoarcă la muncă.

Vacanța de Anul nou chinezesc a fost extinsă până pe 10 februarie, în încercarea de a încetini răspândirea noului virus, iar de luni milioane de chinezi sunt așteptați să-și reia munca.

Drumurile din Beijing și Shanghai au avut un trafic semnificativ mai mare decât în ultimele zile, iar orașul Guangzhou din sud a declarat că transportul public va reveni la normal, transmite AFP.

„Bineînțeles că suntem îngrijorați”, a declarat un bărbat de 25 de ani care lucrează într-un salon de înfrumusețare din Beijing, redeschis luni.

„Când intră clienții, mai întâi le luăm temperatura, apoi folosim dezinfectant și le cerem să se spele pe mâini”, a mai spus el.

Provincia Hubei, epicentrul focarului, rămâne în continuare închisă, iar zeci de milioane de oameni continuă să stea acasă. Chiar și în afara provinciei aflate în carantină, mai multe companii limitau programul de lucru și numărul angajaților care își reiau munca, ceilalți fiind instruiți să lucreze de acasă. Alți angajatori, inclusiv producătorul auto Toyota, au decis să prelungească vacanța cu încă o săptămână.

Presa de stat susține că numărul de pasageri din metroul din Beijing era la jumătate, față de o zi normală de muncă. Marile centre comerciale din Capitală sunt pustii.

Școlile și universitățile au rămas închise.

Pe de altă parte, oficialii japonezi din domeniul sănătății au declarat că au fost confirmate alte 60 de cazuri de coronavirus la bordul navei de croazieră Diamond Princess, pe lângă cele 70 de cazuri inițiale. Pe vas se află 3.711 pasageri și membri ai echipajului, inclusiv 17 români.

Ministrul Sănătății din Japonia, Katsunobu Kato, a declarat că guvernul ia în considerare testarea tuturor persoanelor aflate la bord, ceea ce înseamnă că vor rămâne pe navă până la obținerea rezultatelor.

"Facem tot posibilul pentru a menține toată lumea într-o stare bună de sănătate", a spus Kato, citat de Associated Press, care transmite că 600 de persoane de pe navă au solicitat diverse medicamente.

Marea Britanie, care a anunțat patru cazuri, a declarat coronavirusul o „amenințare serioasă și iminentă” pentru sănătatea publică, potrivit BBC.

Într-o declarație publicată luni, secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că două unități sunt pregătite să asigure izolarea persoanelor repatriate din China - Spitalul Arrowe Park și centrul de conferințe Kents Hill Park.

Aproximativ 200 de britanici au fost aduși, duminică, în țară din Wuhan și au intrat în carantină pentru 14 zile.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG