Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Apple începe producția de echipamente medicale


Apple

Cunoscută pentru calculatoare și telefoane mobile, compania Apple se implică în rezolvarea problemelor cauzate de pandemia de coronavirus prin a produce echipamente medicale precum măşti destinate personalului spitalicesc, care să acopere în întregime faţa.

Directorul-general al companiei Tim Cook a anunțat pe Twitter că Apple va putea produce 1 milion de măşti pe săptămână, conform BBC.

Tim Cook susține că aceste tipuri de măşti vor fi fabricate din plastic transparent şi care vor acoperi întreaga faţă.

De asemenea, compania a identificat 20 de milioane de măști sanitare pe care le donează la nivel mondial pentru a preveni răspândirea de coronavirus.

Compania americană va produce un milion de măști pe săptămână care vor fi destinate în prima etapă în SUA.

Apple se alătură astfel marilor companii care şi-au modificat liniile de producţie pentru a produce măşti, combinezoane de protecție sau viziere: Prada, HM, Renault și Lamborghini.

Giganți auto precum Ford au schimbat, de asemenea, linia de producție pentru a realiza 50.000 de aparate de ventilație mecanică în următoarele 100 de zile la uzina sa din Michigan printr-o colaborare divizia de sănătate a grupului industrial General Electric.

De asemenea, companii precum Foxconn, care produce piese de calculatoare şi telefoane mobile, şi-au modificat o parte din liniile de producţie pentru a fabrica măşti respiratorii şi alte obiecte medicale necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG