Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Autoritățile ucrainene închid temporar școlile și universitățile din Cernăuți


Autorităţile ucrainene au decis închiderea școlilor și universităților din regiunea Cernăuţi, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.
Carantina începe vineri şi va dura până în 22 martie, inclusiv. Măsura anunţată de vicepreşedinta Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Natalia Gusak, vizează grădiniţele, şcolile şi instituţiile de învăţământ superior.

Primarul din Cernăuţi, Oleksii Kaspruk, a declarat că autorităţile locale recomandaseră şi închiderea grădiniţelor, dar au luat în considerare dificultăţile părinţilor care nu au cu cine lăsa copiii de vârstă preşcolară în timpul programului de lucru.

Ministerul ucrainean al Sănătății a anunțat încă de pe 5 martie că vor fi interzise și manifestațiile și evenimentele publice, pentru a împiedica răspândirea virusului, dar a precizat că aceste restricții vor avea loc în anumite regiuni din Ucraina, nu pe tot teritoriul ei, scrie Kyiv Post.

Ucraina a confirmat, pe 3 martie, primul caz de coronavirus. Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, a aunțat atunci că este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG